Поредна рокада в състава на парламента гласуваха депутатите в началото

...
Поредна рокада в състава на парламента гласуваха депутатите в началото
Коментари Харесай

Нови депутати в НС на мястото на избрани кметове

Поредна рокада в състава на Народното събрание гласоподаваха депутатите при започване на днешното пленарно съвещание.
Причината – няколко от народните представители завоюваха борбата за локална власт, а с цел да седнат в кметските столове, би трябвало да бъдат прекъснати депутатските им пълномощия.
Общо седем са националните избраници, които напуснаха депутатските банки, с цел да станат шестима от тях - градоначалници, а един - общински консултант.
Днес клетва постави Данка Зидарова-Лютова, която става депутат от ГЕРБ, определен от 17 МИР-Пловдив. Тя влиза на мястото на Христо Грудев, който завоюва изборите за кмет на Асеновград.
Депутатите гласоподаваха и оставката на Атанас Стоянов от Вътрешна македонска революционна организация, който напуща законодателния орган, с цел да стане градоначалник на Сандански.
С най-вече определени депутати за кметове са Българска социалистическа партия. Денчо Бояджиев ще ръководи Разград, Станислав Владимиров – Перник, Пенчо Милков става кмет на Русе, а Йордан Младенов на Пещера.
Народните представители освободиха от служба и депутата от левицата Анелия Клисарова, която остана трета във вота за Варна, само че ще бъде част от Общинския съвет в морската ни столица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР