Поредна рокада по висшите етажи в администрацията на Белия дом.

...
Поредна рокада по висшите етажи в администрацията на Белия дом.
Коментари Харесай

Тръмп сменя и директора на разузнаването

Поредна рокада по висшите етажи в администрацията на Белия дом. Президентът Доналд Тръмп сменя шефа на Националната разузнаване. Дан Коутс публично ще напусне поста си на 15 август, разгласи самият Тръм в Туитър. Президентът посочи, че номинира конгресмена републиканец Джон Ратклиф за правоприемник на Коутс.
" Приятно ми е да оповестя, че уважаваният конгресмен републиканец от Тексас Джон Ратклиф ще бъде номиниран от мен да бъде шеф на националното разузнаване ", написа Тръмп в обществената мрежа.
Бившият сенатор от Индиана, който се преглежда като обичаен републиканец, служи 16 години в Сената и беше дипломат на Съединени американски щати в Германия (2001-2005) по време на ръководството на Джордж У. Буш.
Републиканецът беше обсъждан като " ястреб " във връзка с Русия в Сената. Не веджът Коутс е упреквал Русия, че се е намесила в изборите в Съединени американски щати. Той разгласи още, че е имало опити са интервенция и от страна на Иран и Китай.
През 2014 година като част от отговора на Кремъл против глобите на Съединени американски щати и Европейски Съюз поради дейностите си в Украйна, Коутс беше един от няколко членове на Конгреса, които получиха възбрана да посещават Русия.
Наследникът ан Коутс Джон Ратклифх нападателно разпитваше някогашния специфичен консултант Робърт Мълър предходната седмица по време на чувания в Конгреса.
Преди по-малко от седмица стана ясно, че Тръмп възнамерява да смени и съветника по националната сигурност Джон Болтън. Той също е считан за ястреб във външната политика на Съединени американски щати.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР