Поредна разпра избухна в парламента между ДПС и управляващите. Този

...
Поредна разпра избухна в парламента между ДПС и управляващите. Този
Коментари Харесай

ДПС се разгневи: ПП „жъне с комбайна“ заслугите му за ЕС и НАТО

Поредна свада избухна в Народното събрание сред Движение за права и свободи и ръководещите. Този път депутатите на придвижването се ядосаха на сътрудниците си от „ Продължаваме промяната “. Към тях хората на Ахмед Доган изпитват особена злост, защото считат, че най-младата групировка си присвоява това, което Движение за права и свободи афишира за своя особена заслуга – участието в Европейски Съюз и НАТО.

Повод даде изявление на водача на придвижването Мустафа Карадайъ. Той в действителност изиска да се обърне по процедурен въпрос към ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. Вместо това обаче подхвана дълга дрънканица, отдадена на обичаната тематика на партията му в последната година – хипотезата им за кръга „ Капитал “.

Минчев на няколко пъти го прекъсна, защото Карадайъ на процедура правеше изказване, на каквото в оня миг нямаше право. Не съумя да го обуздае и партийният лидер се трансферира на премиера Кирил Петков и Политическа партия. „ Явно България към този момент няма да е парламентарна република, а премиерска. Но това е въпрос на конституция, а не е въпрос на мераци, на чувства на който и да е “, разгласи той.

Поведението му предизвика депутата от Политическа партия Искрен Митев. Той ядосано направи забележка на Никола Минчев: „ Това е безусловно безсрамие да излиза човек четири минути да прави безусловно празни изказвания, и вие да го оставяте да приказва! “

Да отбрани водача си излезе на трибуната депутатът от Движение за права и свободи Халил Летифов. Той също атакува ръководителя на Народното събрание, че е разрешил на собствен съпартиец „ да се отнася към ръководителя на 32-годишна партия, отстояваща пътя на България като полезности – НАТО и Европейски Съюз – с неуважително отношение “. „ Виж какво, уважаеми господин депутат, не сте дорасли с държанието си, с дейностите си, със заслугите си за страната, с цел да имате сходно отношение към заслужила партия в битката за народна власт, за отстояването на пътя към НАТО и Европейски Съюз, който вие в този момент жънете с комбайна в този момент! Дошли сте наготово, сътрудник, разберете го! “, изригна Летифов.

Никола Минчев сепнато се заизвинява за настъпилата словесна престрелка, защото сцената се наблюдаваше от посетители в пленарната зала. Той се опита да насочи пленарната зала към нормалната й работа, само че депутатите от Политическа партия държаха да кажат последната дума. На трибуната излезе сътрудника им Настимир Ананиев, който укори Движение за права и свободи: „ Няма потребност да се приказва с поучителен звук на народните представители, които са тук за пръв път, и да се дава за образец едно ръководство 30 години обратно в прехода, което не е за образец като цяло. “

Минчев, който изцяло беше изгубил надзор над пленарната зала, можа единствено да каже покорно, че „ по-късно лирическо отклоняване, можем да продължим “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР