Поредна проверка в къща за гости по сигнал извършиха експерти

...
Поредна проверка в къща за гости по сигнал извършиха експерти
Коментари Харесай

ДФЗ проверява къща за гости в Златоград

Поредна инспекция в къща за посетители по сигнал направиха специалисти на Държавен фонд " Земеделие ", оповестява БНР. Провереният обект е в Златоград, като това е шестата сходна инспекция в Смолянско.

Къщата действа от 2013 година и е получила финансиране в размер на близо 158 000 лв..

Проверката е по сигнал, че къщата е благосъстоятелност на близки на регионалния шеф Недялко Славов.

Зам.-изпълнителният шеф на ДФЗ с сектор " Програма за развиване на селските региони " Калоян Костадинов изясни, че по бизнес проекта са заложени 900 нощувки за година, а все още 400 души са посетили къщата. Предстои обаче да се пресметна какъв брой нощувки са създали тези хора.

За всички къщи, които са отвън мониторинг, ще бъде изработен разбор от ДФЗ според от това дали работят по предопределение и дали имат високо противоречие на несъблюдение на бизнес проекта, сподели още той.

ДФЗ не може да глоби къщи за посетители в нарушаване
ДФЗ не може да глоби къщи за посетители в нарушаване

Тъй като инспекциите се правят отвън мониторинговия интервал

Костадинов уточни, че направените разбори ще бъдат предоставени на Главна дирекция " Национална полиция " за следващи дейности.

Припомняме, на 14 юни беше обявено, че стартира инспекция на 288 къщи за посетители, които са финансирани с европари по Програмата за развиване на селските региони за интервала 2007 - 2013 година и за които 5-годишният мониторингов интервал към този момент е изминал.

В същия ден стана ясно, че следващата тествана къща за посетители в Белослав е изцяло изрядна. Ден преди този момент и къща за посетители в Нови пазар е издържала инспекцията на ДФЗ.

На 10 юни аграрни специалисти ревизираха хотел в село Гургулят, където не откриха несъответствия. Това беше втората от оповестените от министър Десислава Танева 14 инспекции на подадени планове. Преди това от ведомството ревизираха и къща за посетители в Лясковец, за която също заключиха, че е изцяло изрядна.

288 къщи за посетители ще ревизират специалистите на МЗХГ
288 къщи за посетители ще ревизират специалистите на МЗХГ

Получили европари за интервала 2007 - 2013 година

По-късно денем бяха осъществени инспекции на още две планови оферти - хотел в Берковица и център за деца скаути за нощуване на палатки. Те също се оказаха изрядни съгласно МЗХГ и ДФЗ.

До момента поради установени нередности дотацията си би трябвало да върне друга къща за посетители в Гургулят, която съгласно информация на медиите е на секретарката на община Сливница Ани Иванова.

Вчера бяха тествани още две къщи в смолянската община Борино. Тогава обаче стана ясно, че Фондът не може да им наложи наказания за откритите нарушавания в заложения бизнес проект, защото мониторинговият им интервал е изминал. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР