Поредна протестна вечер в София, предаде БНР. Демонстранти за 113-а

...
Поредна протестна вечер в София, предаде БНР. Демонстранти за 113-а
Коментари Харесай

113-а протестна вечер в София

Поредна протестна вечер в София, съобщи БНР. Демонстранти за 113-а вечер сложиха същите претенции - оставки на държавното управление и основния прокурор, машинно електронно и отдалечено гласоподаване и привикване на Велико Народно заседание.

След 20 часа бе блокирано кръстовището на Орлов мост и по бул. " Цар Освободител ".

Студентите подвигнаха малко след 19 и 30 часа блокадата си пред Ректората на СУ " Св. Климент Охридски ".

Те упорстват за незабавна оставка на държавното управление и на основния прокурор. Организаторите са от Юридическия факултет и са подкрепени от сътрудниците си от УНСС и Техническия университет.
 Около 40 протестиращи блокираха
Около 40 протестиращи блокираха " Орлов мост "

Движението и на градския превоз е спряно

" Вчера господин министър-председателят Бойко Методиев Борисов се изказал изключително ласкателно за нас - младежите, като споделя, че не ни харесва. И ние не го харесаме. Борисов е срам, оставка и затвор. Вчера бяха гласувани 1.1 милиарда лв. нарастване в заплатите на държавни служители.

На базата на какво? Каква промяна се извърши, с цел да може те да работят по-добре? Показаха за следващ път своята несръчност, непросветеност, нецелесъобразност в разходването на обществените средства. Затова ние сме тук към този момент над 100 дни и протестираме - с цел да свалим това държавно управление и този модел, с цел да можем да изградим едно по-добро бъдеще ", съобщи един от протестиращите.

Протестът към момента се провежда и не е почнал.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР