Поредна превантивна кампания, свързана със спазването на Закона за движение

...
Поредна превантивна кампания, свързана със спазването на Закона за движение
Коментари Харесай

МВР раздава листовки с промените в Закона за движение на чужденците

Поредна превантивна акция, обвързвана със спазването на Закона за придвижване по пътищата, стартираха от Министерство на вътрешните работи. На български, турски, немски и британски език е готова брошура, която е ориентирана най-много за директно преминаващите през страната ни задгранични водачи.

В нея са разказани новите промени в Закона за придвижване по пътищата, както и санкциите за водачите, които не ги съблюдават. Изведени са и редица инструкции за закупуване на винетни стикери, за шофиране с включени светлини, за потребление на защитни колани, както и за съблюдаване на всички краткотрайни забрани и инструкции и разпорежданията на Министерство на вътрешните работи.

Вече стартира раздаването на листовките по най-натоварените гранично-пропускателни пунктове в страната - Калотина, Кулата, Маказа, Дунав мост. Листовката има извънредно предпазен резултат, защото летните месеци за извънредно натоварени.
 
Тези листовки имат за цел да осведомят изключително преминаващите непознати жители какви ограничения и наказания следва да понесат при нарушение на новите разпореждания в закона. Основно ги осведомяваме за наложителните разпореждания за придвижване със залепен винетен стикер, също по този начин с включени непрекъснати светлини, поставени защитни колани, че прекъсването в спешната лента на автомагистралите би трябвало да става единствено и само при аварирали коли и най-новите наказания при шофиране след приложимост на алкохол и наркотични субстанции и даване на автомобила на лидер, който не е дееспособен, разясни Росен Рапчев - основен контрольор в бранш " Контрол на пътното придвижване ".
 
Той напомни, че съгласно новите промени в закона, за сходен тип нарушавания глобите са извънредно строги - преустановяване на регистрацията и краткотрайно прекъсване от движение на колата. В този смисъл е доста значимо жителите на непознати страни, които пресичат територията на България, да бъдат осведомени.

Той посочи, че автомобил, чиито номера се постанова да бъдат свалени, не може да се придвижва по територията на България. Единственият метод глобен автомобил да напусне наша територия е да се качи на репатрак или друго транспортно средство. " Такива случаи към този момент имаме и притежателите на тези коли ги оставят на платени паркинги в страната ", уточни още Рапчев.
 
По думите му най-честите нарушавания, които непознати жители вършат на наша територия, е нахлуване след въведена краткотрайна възбрана за организация за придвижване по пътищата.

Това са възбраните за придвижване на тежкотоварни коли по автомагистралите, каквито има сега на Витиня. Доста от непознатите товарни коли не се преценяват с поставените забрани и поради това търпят тези съществени наказания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР