Поредна порция от мачове от груповата фаза на Шампионската лига

...
Поредна порция от мачове от груповата фаза на Шампионската лига
Коментари Харесай

Осем мача от Шампионската лига ще се изиграят тази вечер

Поредна порция от мачове от груповата фаза на Шампионската лига ни чакат довечера в групи “E ”, “F ”, “G ” и “H ”.

Ранните мачове са от 19.45. Барселона посреща украинския Шахтьор (Донецк) в среща от група “H ”. Каталунците са безупречни дотук, като нови три точки значително ще им подсигуряват първото място. Треньорът Чави Ернандес обаче има редица проблеми с контузени футболисти, а Гави е осъден. Шахтьор (Донецк) пък неотдавна предприе треньорска рокада и в този мач отборът ще бъде воден от краткотраен треньор - клубната легенда Дарио Сърна. В навечерието на мача стана ясно, че хърватският ментор Марино Пушич ще застане отпред на украинците. В другата среща от групата Роял Антверп посреща Порто в основен мач, който може да предопредели битката за второто място в групата.

В другия ранен мач за деня в група “Е ” Фейенорд посреща Лацио. През 2022 година двата отбора размениха по една домакинска победа в групите на Лига Европа. Заради буйните ултраси на двата клуба и вероятните провокации се реши мачовете сред тях ще се проведат без гостуващи последователи. Срещата може да се окаже основна за развиването на групата, като ротердамци имат 3 точки, а италианците са с победа и тъждество след първите два мача. В другия мач от групата Селтик посреща водача Атлетико Мадрид, като след шотландците към момента са без точка и срещата се явява един от последните им шансове да останат в битката за класиране на елиминациите. Формата на отбора на Диего Симеоне обаче не е за подценяване - “дюшекчиите ” имат шест следващи триумфа във всички шампионати.

Безспорно най-интересният мач за вечерта наподобява този сред Пари Сен Жермен и Милан от група “F ”. Парижани записаха тежка загуба в Нюкасъл с 1:4 и сигурно ще желаят да се реваншират против “росонерите ” пред личните си почитатели. След това обаче Килиан Мбапе и компания записаха две безапелационни победи в шампионата и влизат в мача с положително въодушевление. Допълнителен заряд ще даде и присъединяване на стража на парижани Джанлуиджи Донарума, който ще се изправи против някогашния си тим. Милан, който запис

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР