Поредна порция обвинения между представители на БСП и ГЕРБ, прозвучаха

...
Поредна порция обвинения между представители на БСП и ГЕРБ, прозвучаха
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ се скараха заради отстраняването на Жаблянов



Поредна порция обвинявания сред представители на Българска социалистическа партия и ГЕРБ, прозвучаха в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия. Според Александър Симов от Българска социалистическа партия това е било реваншизъм от страна на ръководещата коалиция, Владимир Тошев от ГЕРБ, обаче отхвърли и акцентира, че това е било разумното решение, след серията от неточности на Валери Жаблянов.

„ Казусите при господин Главчев и господин Жаблянов са напълно разнообразни. В последните няколко седмици, Жаблянов позволи редица нарушавания и урони престижа на Народно събрание. Ние се аргументирахме и изложихме правните причини, за настояването на оставката му “, сподели Владимир Тошев от ГЕРБ.

„ Наказаха Жаблянов поради особеното му мнение. Той има цялостното право да бъде несъгласен “, безапелационен бе Александър Симов от Българска социалистическа партия. „ Оценката на националния съд не може да бъде дадена в едно изречение. В претекстовете на ГЕРБ няма нито едно позоваване на правилника, което демонстрира, че бе потъпкана демокрацията. Това бе чист реваншизъм “.

„ Народният съд е противозаконен. Самите вие не сте съгласни с мнението на Валери Жаблянов “, акцентира депутатът от ГЕРБ.

Симов призна, че Жаблянов е изразил мнение, друго от това на Българска социалистическа партия. По думите му в Българска социалистическа партия има вътрешнопартийна народна власт и всеки може свободно да показва мнението си. „ Оневиняването на всички жертви на комунизма е неприемливо. Народният съд е изтънчен от съдружниците “. На решенията на Народния съд не може да се гледа еднопосочно. Той изрази опасенията си от възобновление на фашизма. „ Този парламент се трансформира в бърсалка на ръководещата коалиция “, съобщи Симов.

Тук сътрудника му от ГЕРБ го поправя, че процесът е почнал 22 дни по-рано и няма по какъв начин да е по искане на съдружниците. „ Вие имате проблем с историята “, отговори му Симов.

Тошев цитира думи на Георги Димитров, който завява, че няма да има амнистия за никого.

„ Не одобрявам някогашен член на Българска социалистическа партия да си изтрие политическата биография с сходна позиция “, отвърна Александър Симов. Тук Тошев сподели, че е бил принуден да го направи, а татко му е бил жертва на режима и е лежал в Белене.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР