Поредна политическа буря се завихри в общинския съвет на София,

...
Поредна политическа буря се завихри в общинския съвет на София,
Коментари Харесай

Поредна политическа буря в общинския съвет на София

Поредна политическа стихия се завихри в общинския съвет на София, който не се е събирал на обществено съвещание от няколко седмици поради антивирусните ограничения. Във вторник организацията " Спаси София ", която има представител в съвета – самостоятелният Борис Бонев, разгласи, че той е отхвърлен от нар. председателски съвет.

Бонев разгласява в своя профил във фейсбук позицията на организацията, на която е съосновател, а в мненията под поста даде да се разбере, че подозира, че отстраняването му е поискано от ръководителя на групата на " Демократична България " Методи Лалов.

Председателският съвет към общинския съвет по устав включва ръководителите на групите в органа на локално самоуправление, зам.-председедателите на съвета и е орган, който подкрепя работата на ръководителя – в тази ситуация Елен Герджиков.

Още от началото на този мандат на общинския съвет в този орган, който разисква дневния ред на съвещанията и организационни въпроси, беше включен и самостоятелният Бонев, макар че съгласно настоящите документи няма право на това. В оповестените към този момент промени на правилника на съвета е планувано и самостоятелните съветници да бъдат предлагани и избирани за зам.-председатели на съвета, което пък ще разреши на Бонев, в случай че бъде подсилен от болшинството общинари, да влезе в управлението на СОС и от там в председателския съвет. Измененията в документа обаче още не са факт.

В позицията на " Спаси София " за отстраняването на Бонев от председателския съвет ес показва, че той е отхвърлен след решение на политическите партии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР