Поредна победа в защита на чистия въздух в Пловдив и

...
Поредна победа в защита на чистия въздух в Пловдив и
Коментари Харесай

Нов успех за екологията и чистия въздух в Пловдив – спряха инсталацията за рециклиране на гуми

Поредна победа в отбрана на чистия въздух в Пловдив и района. Съветниците от " Продължаваме промяната " - " Демократична България " в Общински съвет на града поставиха съществени старания да осведомят жителите и институциите за евентуалните отрицателни въздействия от построяването на цех за преработване на гуми в регион „ Южен “, бяха иактивни участници в процесите, които доведоха до приемане на обща декларация от Общинския съвет против инсталацията.

Регионална инспекция за опазване на околната среда приключи процедурата за капиталовото желание за инсталацията с претекст - неналичието на минимално разстояние от 500 метра сред площадката на плануваната инсталацията и редица обекти, подлежащи на здравна отбрана.

От ПП-ДБ единствено преди дни акцентираха екологичните опасности от работата на завода, като освобождението на нездравословни газове, токсични химикали, замърсяване на почвата и водите и излъчванията на фини прахови частици и тежки метали в атмосферата. Неяснотата по отношение на ръководството и обезопасяването на рисковия боклук беше още един аспект, който съветниците подчертаха. Това докара и до сполучливото несъгласие, което показаха те пред Регионална инспекция за опазване на околната среда през декември, след което последва анулацията на първото публично разискване на плана.

„ Безопасното и екологично бъдеще на града ни ще продължи да бъде наша идея. Затова няма да се откажем и отсега нататък от настояванията ни за повсеместен и виновен метод при решението на сходни проблеми “, безапелационни са групата на ПП-ДБ в локалния парламент на Пловдив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР