Поредна опасна мода сред децата в интерснет. В социалната мрежа

...
Поредна опасна мода сред децата в интерснет. В социалната мрежа
Коментари Харесай

TikTok опасна мода: Младежи се качват на върха на паметник във Варна

Поредна рискова мода измежду децата в интерснет. В обществената мрежа TikTok група младежи пуснаха видеоклип, на който се вижда по какъв начин влизат през разрушен вход в пространствата под паметника на българо-съветската дружба във Варна. Децата се качват по необезоасено стълбище и стигат до върха на аметника, който е на 20 метра, оповестява Българска национална телевизия.

Преди повече от 30 години на двата входа са сложени железни решетки, които постоянно са изкъртвани от младежи, търсещи рискови прекарвания. Това е следващият опит на младежи да стигнат до най-високата точка на паметника, вероятно с цел да потвърдят с безразсъдната си постъпка какъв брой са смели. Част от видеоклипа е заснетa през нощта, което е още по-опасно.

Под паметника има бомбоубежище и няколко пространства, които не се поддържат от години и влизането там е неразрешено и рисково. Преди време те са били котило на наркомани и бездомници, а през днешния ден място за феновете на адреналина измежду младежите. Монументът е държавна благосъстоятелност.

"По тази причина ще упорствам да се извърши инспекция и да се вземат съответните ограничения за повишение на равнището на тази сигурност от охранителната компания ", съобщи регионалният шеф.

От Община Варна приканиха родителите да обръщат повече внимание на децата си. "Колкото и да обезопасяват страната и общината и родителите би трябвало да си управляват децата. Щом има някакви решетки, значи нямаш работа там, не би трябвало да влизаш. Не би трябвало да чупиш и да рушиш ", споделя Иван Тобиев. За да се избегнат произшествия, чиновници на полицията и жандармерията вършат обходи на паметника непрекъснато.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР