Поредна нощ на проливни дъждове. Тежка е ситуацията в Смолянско.

...
Поредна нощ на проливни дъждове. Тежка е ситуацията в Смолянско.
Коментари Харесай

Бедствено положение за цялата Смолянска обаст

Поредна нощ на проливни дъждове. Тежка е обстановката в Смолянско. Бедствено състояние беше оповестено нощес в Смолян поради пороите. Аварийни екипи бяха на крайник цяла нощ и следяха непрестанно равнището на реките, което съществено се е покачило.

В Смолян сега не вали, само че нощта беше сериозна за града. Бедственото състояние, оповестено от нощес, е в действие за цялата Смолянска община, съобщи Българска национална телевизия.

Има няколко сериозни точки по река Черна, която доста е повишила равнището си. Откъснато от свлачище е село Киселчово, подкопан е и пътят сред селата Смилян и Могилица.

" Ситуацията през нощта беше спокойна. Това, че преваляванията стопираха разреши подуване на речните равнища. Снощи обстановката беше сериозна, изключително в град Смолян и това подтикна кметът и общинският щаб да разгласят бедствено състояние. За благополучие, преваляванията стопират, нямаме нови произшествия през нощта. няма нужда от евакуация на хора. Достъп има до всички обитаеми места като се изключи Жребово и Кестен в община Девин, където река Триградска е заляла пътя. В голям брой сектори от пътната мрежа прекосяването е единствено в едното платно заради сривания и свлечени земни маси. Ситуация естествена съгласно преваляванията. Следим деликатно равнищата на язовирите и речните корита ", изясни регионалният шеф Недялко Славов.

В същото време и в кюстендилското село Гърляно също е оповестено бедственото състояние. Но реката, която преля, към този момент е с много по-ниско равнище. Тя е в коритото си и заплаха за селото все още няма съобщи бТВ.

В севестино Невестино в региона шест къщи са със залети от водата дворове. Има сигнали и от разложкото с ело Баня. Река Глазне скъса дига през вчерашния ден сутринта и заля пътя към селото, само че обстановката към този момент е овладяна.

Дъждът в региона на Благоевград и Кюстендил към този момент спря. Пострадали хора, за благополучие, няма.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР