Поредна лоша новина за бизнеса дойде от Великобритания, където собственикът

...
Поредна лоша новина за бизнеса дойде от Великобритания, където собственикът
Коментари Харесай

Две вериги ресторанти във Великобритания обявиха фалит

Поредна неприятна вест за бизнеса пристигна от Англия, където притежателят на веригите заведения за хранене Café Rouge и Bella Italia разгласи банкрут, осведоми БНР.

През последните три дни зачестиха новините за съкращения на работни места вследствие на пандемията от ковид. 91 ресторанта на CasualDiningGroup ще затворят порти неотложно, а 1 900 души от Café Rouge и Bella Italia остават без работа от общо 6 000 личен състав на компанията. Ресторантите, които затварят, са най-вече в Англия, като има няколко в Шотландия и Уелс. 159 от общо 250-те ресторанта остават отворени към този момент.

Ресторантите в Обединеното кралство изпитваха усложнения още преди пандемията, само че техните приходи секнаха изключително внезапно след наложената в края на март карантина. Това става единствено дни преди плануваното от държавното управление огромно облекчение на карантината, включващо отваряне в събота на заведения, театри и фризьорски салони, само че се чака завръщането към естествения метод на живот да бъде постепенно и трудно.

Схемата на управляващите за покриване на 80% от заплатите на пуснатите в насилствен отпуск изтича в края на август. С оглед на всичко това доста компании започнаха да редуцират работни места, с цел да управляват загубите си. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР