Поредна кражба в ателието на скулптора Ставри Калинов. Кадри от

...
Поредна кражба в ателието на скулптора Ставри Калинов. Кадри от
Коментари Харесай

Ставри Калинов: В кражбата виждам знак, че съм жив

Поредна кражба в ателието на скулптора Ставри Калинов. Кадри от охранителни камери демонстрират мъж, който протяга ръка и прибира една от статуетките в ателието му. Мъжът е с брада и се държи много умерено. Скулпторът е схванал за кражбата на идващия ден. Помни мъжа, говорили са, не е бил българин, написа Novini.bg.

Калинов оповестява за кражбата във „ Facebook ”, не е подавал сигнал в полицията.

От Министерство на вътрешните работи се самосезират и го викат да даде показания.

Скулпторът получил и позвъняване от мъж, който не се показал, само че споделил, че е пътувал с крадеца на 13 юни от Италия. " Обади ми се мъж и ми сподели, че е пътувал с този в самолета от Италия преди дни ", изясни Калинов в ефира на БТВ. Човекът, който му звъннал, не желал да си каже името - да не го викат по малките екрани, пошегува се създателят.

Той си спомни, че при визитата на крадеца в ателието му в действителност са говорили на непознат език. " Не помня добре, най-вероятно на британски ", сподели още Калинов. Той персонално го посрещнал, след това влезнал във вътрешността с различен клиент - своя колежка, и оставил самичък крадеца.

Цялата статуя, от която е открадната статуетката, коства 12 хиляди лева, разгласи Ставри Калинов. Откраднатият подробност съставлява независима дребна скулптурка, част от огромната комбинация, символизира живота, изясни създателят. Той счита, че крадецът няма да я продаде, а ще я резервира за себе си. Той  може, само че не желае да възвърне статуетката. Виждал в кражбата знак, че е жив, оптимист е Калинов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР