Поредна жертва взе системата. Часове наред близките на пациент не

...
Коментари Харесай

Пореден абсурд: Семейство научава в коя болница е настанен бащата, минути преди да почине |

Поредна жертва взе системата. Часове наред околните на пациент не могат да открият в коя столична болница е настанен, а когато най-накрая схващат, се оказва, че той към този момент е умрял, заяви Българска национална телевизия.

Всичко стартира в нощта на 12 против 13 ноември, когато 69-годишният Стефчо Стойков се почувствал зле. В 3:30 ч фамилията звъни на незабавния телефон 112, само че кола за спешна помощ не идва.

" За страдание се бави прекалено много. В 6:30 ч на същата заран ние се чухме с него за финален път в този живот. Баща ми сподели, че разчита и има вяра на колата за спешна помощ, на незабавните медици и ще изчака ", споделя дъщерята Ива Стойкова.

Линейка въпреки всичко идва, само че близо 12 часа след повикването. Човекът би трябвало да бъде приет в болница, само че никой не споделя къде ще бъде откаран.

" На 112 не дават такава информация. Отидохме в Спешна помощ, с цел да пожелаеме оттова някаква диря за татко ми. Те споделиха, че с цел да получим такава информация, би трябвало да подадем писмена молба. Това се случва в късния следобяд в петък. Предстоят събота и неделя, евентуално такава информация можехме да получим едвам идната седмица ", разказва сагата Ива.

Часове по-късно с връзки фамилията съумява да разбере коя е болничното заведение, само че минути по-късно излиза наяве, че Стефчо Стойков е умрял.

Ива Стойкова споделя, че в персонален диалог от болничното заведение й обяснили по какъв начин това не е изолиран случай. Близки и на други хора търсят околните си из лечебните заведения на София.

От Окръжна болница са отказали коментар, само че обяснили, че са създали всичко по силите си Стойков да бъде избавен. Потърсили са фамилията, когато мъжът е умрял.

От пресцентъра на телефон 112 декларират, че те единствено подават сигнала към Спешна помощ и нямат обвързване да уведомяват околните къде е настанен пациентът.

Спешна помощ и здравното министерство не са дали отговор на въпросите.

Назначена е инспекция, която да откри за какво колата за спешна помощ е закъсняла, и за какво околните схващат в коя болница е Стойков едвам след гибелта му.

" За мен това е чувство за безпорядък в случай, че има всевъзможни способи това да бъде проведено ", споделя дъщерята.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР