Поредна атака на служебния вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков

...
Поредна атака на служебния вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков
Коментари Харесай

МВР отчете над 30% ръст на разследванията за изборна търговия

Поредна офанзива на служебния вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков против ГЕРБ и Движение за права и свободи. Той разгласи двете партии за рекордьори в пазаруването на гласове.

Министерство на вътрешните работи регистрира над 30% растеж на следствията за изборна търговия спрямо изборите на 11 юли. 122 са досъдебните производства на тези избори. Според служебния министър Бойко Рашков към този момент има влезнала в действие присъда на обвинен в Плевен за пазаруване на гласове.

Министърът изрази отвращение от гласуването в Турция на тези избори, като даже загатна за интервенция на южната ни съседка.

В тези 122 досъдебни производства, които сме образували и които проверяваме - рекордьорите още веднъж са ГЕРБ и Движение за права и свободи, които непрестанно слагат този знак на тъждество сред битката с престъпността и репресията. Коренно разнообразни понятия, само че политически комфортни. Но към този момент надали някой има вяра, като виждаме по какъв начин се срутва доверието на българския гласоподавател към тези партии. И за нас в хода на следствието не е загадка, че те партнират между тях, в това число и с гласове, съобщи Бойко Рашков.

Той уточни като образец претендент за народен представител в Софийска област, в чийто дом са открити следи от това закононарушение - този, който е получил парите, да потвърди, че е дал своя вот за Движение за права и свободи.

Според проверяващите органи става въпрос за претендента от Движение за права и свободи Сандо Стефанов Захариев, който е финален в листата. Предстои конфискуваните материали да бъдат докладвани на прокуратурата, с цел да се реши дали да бъде желан неговият имунитет като претендент за депутат.

Министерство на вътрешните работи регистрира, че е почнало и конвоирането на машините, планувани за гласоподаване в чужбина. Очаква се ЦИК да даде и проекта за транспортиране на машините до изборните секции у нас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР