Поредна акция в парк Росенец“. Лидерът на Да, България!“ Христо

...
Поредна акция в парк Росенец“. Лидерът на Да, България!“ Христо
Коментари Харесай

Христо Иванов отказа да отговори защо не направи акция и в местността Буджака

Поредна акция в парк „ Росенец “. Лидерът на „ Да, България! “ Христо Иванов и симпатизанти на партията още веднъж отидоха до парцела, свързван с почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, с цел да ревизират има ли достъп до плажа, който бе стеснен поради ограда.

Точно преди един месец се състоя всеобщо протестно вървене на плаж в парк „ Росенец “. Според Иванов страната би трябвало да се намеси и да издаде акт за държавна благосъстоятелност, както и Министерството на туризма да актува плажа като подобен.

Проверката му откри безконтролен достъп до плажа и отчасти махната ограда. Оградите с надпис „ строителен обект “ са преместени, тъй че да има достъп до продължаващата част от общинския път по-късно през държавен парцел и до плажа се стига гладко. Там имаше няколко плажуващи, които обявиха, че се възползвали от опцията.

Иванов обаче счита, че хората там са получили информация за подготвяната от него акция и поради това са преместили оградите.

„ Достъпът е свободен за момента, тъй като видяхме, че ограда има, отстранена е половината от нея и е складирана до пътя, по този начин,че незабавно да може да бъде възобновена. Ако това нещо не се случи до края на седмицата, ние още веднъж ще призовем за всеобщо плажуване ”, разяснява Христо Иванов.

Христо Иванов отхвърли да отговори на журналистически въпрос, дали и по кое време ще направи акция в местността „ Буджака ”.

„ Не мога да разясня, тъй като не съм осведомен с проблема. Говоря за „ Росенец ”, тъй като се намираме тук ”, сподели Иванов.

Още след първата акция на Христо Иванов край " Росенец " в обществените мрежи плъзнаха линкове с журналистически следствия отпреди няколко години. Според тях в местността Буджака има огледален случай - няколко от първокласните парцели стопират достъпа до плажа, като на процедура го трансформират в частен. Тъй като една от къщите там е свързвана с предприемача Иво Прокопиев, който намерено поддържа " Да, България ", Христо Иванов е упрекван в двоен стандарт, посредством който политизира интереса на жителите, вместо да го пази.

Последваха инспекции от Върховна административна прокуратура (ВАП), чиновници на ДНСК, РДНСК-Бургас и Областна и Морска администрация-Бургас. Те откриха нарушавания не край Росенец, а на Буджака, където " достъпът до морето е вероятен само по тясна пътека, която може да бъде рискова за преминаващите през нея ". За обектите в местността са формирани обособени прокурорски преписки.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР