Поредна акция в парк „Росенец“. Лидерът на „Да, България!“ Христо

...
Поредна акция в парк „Росенец“. Лидерът на „Да, България!“ Христо
Коментари Харесай

Христо Иванов пак тръгна към Росенец

Поредна акция в парк „ Росенец “. Лидерът на „ Да, България! “ Христо Иванов и симпатизанти на партията са тръгнали към така наречен летни сараи на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, с цел да обезпечат достъп до плажа, който сега е стеснен поради ограда.

Точно преди един месец се състоя всеобщо протестно вървене на плаж в парк „ Росенец “.

„ Не одобряваме обяснението, че се правят ремонтни или строителни действия “, безапелационен е Христо Иванов. Според него страната би трябвало да се намеси и да издаде акт за държавна благосъстоятелност, както и Министерството на туризма да актува плажа като подобен.

Вчера се разбра, че достъпът до брега на "Росенец ", където се намира и лятната резиденция на Ахмед Доган, още веднъж е блокиран. Пътят е заграден с ограда и защита. Плажът още веднъж е недосегаем по суша, оповестява "Свободна Европа " съвсем месец, откакто това място притегли вниманието на всички.

Камери прихващат придвижването по шосето още преди да се открие панорама към парцела. Следва ограда с надпис “Строителен обект”, която лимитира достъпа до плажа, макар че всички плажове са обществена държавна благосъстоятелност и всеки би трябвало свободно да има достъп до тях.

В петък БНР заяви, че представители на Министерството на туризма също не са съумели да стигнат до плажа, с цел да го категоризират. Като причина е посочена “поставена железна бариера на път, представляващ парцел общинска обществена благосъстоятелност и с налични табели с надпис „ Строителен обект “.

Плажът край Росенец не е включен в кадастралната карта, тъй като не е подавано искане за това. Според позицията на Министерството на туризма не излиза наяве кой би трябвало да подаде такова искане.

Не е ясно също дали ведомството, което от скоро е под контрола на Марияна Николова, ще опита да направи нова инспекция по случая.

В края на юли Общинският съвет в Бургас реши пътят до лятната резиденция в Росенец на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган да остане общински.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР