Поредна акция се проведе от данъчните в Пловдив. Този път

...
Поредна акция се проведе от данъчните в Пловдив. Този път
Коментари Харесай

Данъчните налазиха автомивките в Пловдив

Поредна акция се организира от данъчните в Пловдив. Този път чиновниците на финансовото ведомство са насочили вниманието си към автомивките. През последната седмица в графата за неизрядни данъкоплатци се появиха имената на редица компании, занимаващи се с почистването на колите, оповестява "Трафик ".

Шест автомивки в Пловдив и района са били тествани през последния регистриран интервал. Две от тях са на една и съща компания, а точно „ ЕЛСОЛ ОЙЛ ЕООД”. Въпросното сдружение е притежател на бензиностанциите „ ЕКО”, а автомивките са под техен надзор.

Двата обекта се намират надлежно на „ Цариградско шосе” и бул. „ България”. Клетките за разчистване са позиционирани директно да комерсиалната част на бензиностанцията.

Агентите на Национална агенция за приходите са установили нарушавания свързани със Закона за налог добавена стойност. Съставен е протокол на компанията. Каква ще е ориста на комерсиалните обекти следва да разберем, защото на компанията към момента не е връчено наказателното разпореждане. В същото време мивките към момента действат.

В графата на обекти, подлежащи на наложително запечатване в границите на 30 дни, попадна и още една автомивка прикрепена към бензиностанция. Тя се намира на улица „ Даме Груев”. Самият обект не е от известните на пазара вериги. По време на прилагане на услугите на обекта, данъчните са хванали компанията в нарушаване и са съставили акт.

Още един обект, предлагащ услугата „ разчистване на автомобил” бил ударен от НАП-Пловдив. Автомивката, на улица „ Сергей Рюмянцев” е част от веригата „ 5minutes”. Фирмата разполага с над 17 обекта в цялата страна. Клетките разполагат с услугата сами да си измием транспортното средство, която е настояща все още.

Още две автомивки са застрашени от насилствената мярка запечатване. Те се намират в Асеновград и в Раковски.

В „ черните” описи попадна и заведение в квартал Кючук Париж. Кафене „ Дари”, което се намира на бул. „ Никола Вапцаров”, е едно от най-посещаваните в региона. Не се знае каква ще е ориста на заведението, защото на оповестения за контакти телефон не дава отговор никой.

Под прицел на данъчните бе и сергия за плод и зарзават на улица „ Солунска”.

Мярката може да бъде обжалвана пред Административния съд, а санкцията да бъде заплатена, само че това не въздейства на осъществяването. Тя просто ще отпадне, в случай че съдът се произнесе в тази тенденция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР