Поредна агресия между тийнейджърки завърши с комоцио за 17-годишно момиче.

...
Поредна агресия между тийнейджърки завърши с комоцио за 17-годишно момиче.
Коментари Харесай

Психолог: Възпитаваме насилнически поколения

Поредна експанзия сред тийнейджърки приключи с комоцио за 17-годишно момиче. Драмата се разиграва в центъра на Сандански пред погледите на десетки минувачи, които не реагират и извръщат глави в другата посока.
" Това е проблем на обществото. Безучастието в принуждение също е принуждение. Нямаме никаква форма на публично неодобрение. Възпитаваме подтиснически генерации, не се следи какво се случва в обществото ни и си прехвърляме топката сред семейство и институции. Всички сме отговорни. Не е по никакъв начин естествена реакция да се вършим, че нещо не съществува ", изясни психологът Ина Антонова пред Bulgaria ON AIR.

Тя посочи, че става въпрос за международно течение, което се назовава индивидуализъм. Антонова уточни, че даваме на децата си образец за експанзия с държанието си у дома - оплакваме се от шеф, от родственици, приказваме злостно за съседите си.

" Тези деца имат ниско равнище на задоволеност в средата, в която живеят. Взимайки опиум те стават свръхагресивни. Насилието е предходник към посягането към упойващи субстанции. Разрушават се нервни връзки. Има извънредно нараснала тревога ", сподели още психологът.

Ина Антонова е безапелационна, че вербалното принуждение към този момент съвсем няма граници и ескалира във физическо такова.

" Случващото се в фамилията би трябвало да бъде творящо и любящо. Идеята не е да направляваме децата ни, концепцията е да ги възпитаваме ", заключи психологът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР