Поредицата задочни критики между новия правосъден министър Надежда Йорданова и

...
Поредицата задочни критики между новия правосъден министър Надежда Йорданова и
Коментари Харесай

Гешев подари цветя на новата правосъдна министърка, тя му поиска оставката

Поредицата задочни рецензии сред новия правосъден министър Надежда Йорданова и основния прокурор Иван Гешев минаха в четвъртък в персонална замяна на реплики. Това се случи директно преди съвещанието на Висшия правосъден съвет. То е първото, което Йорданова ръководи като правосъден министър.

Преди съвещанието Йорданова ( "Демократична България ") беше посрещната от основния прокурор Иван Гешев. Докато тя говореше пред публицисти, Гешев ѝ сервира букет и я поздрави за избора на поста. След като благодари за жеста, тя отвърна на Гешев с думите, че той би трябвало да понесе отговорността си и да си подаде оставката.

"Пожелавам ви да си носите отговорността постоянно, а когато би трябвало, и да обсъдим изискванията за вашата оставка ", сподели Йорданова, обръщайки се към основния прокурор. От своя страна Гешев отговори: "Не се тормозете, ще обсъдим всички въпроси в полза на българските жители, този се колебая, че е забавен ”.

Правосъдната министърка отвърна, че хората са на противоположното мнение, а Гешев сподели: ”олигарсите са вероятно ”.
 Йорданова ръководи за първи път съвещанието на Висшия правосъден съвет
По-късно, при започване на съвещанието на правосъдния съвет Йорданова сподели пред кадровия орган на магистратите, че е натоварена с отговорността да вдъхне нов живот на правосъдната промяна, да реализира самостоятелен съд и отчетна прокуратура, както и “усещане за правдивост ”.

Тя добави, че чака членове на Висшия правосъден съвет да понесат отговорност, да "стъпят настрана или обратно и да дадат опция на други да продължат правосъдната промяна ".

Задочната замяна на реплики сред Йорданова и Гешев стартира още с избирането на новия кабинет при започване на седмицата. Веднага след встъпването си в служба като правосъден министър Йорданова разгласи, че ще работи за оставката на шефа на обвиняването. А Гешев изиска тя да каже каква е повода, по която се желае оставката му.

Новите ръководещи са на мнение, че “главният прокурор пречи на реформирането на съда и прокуратурата в България ”. А задачата, която си слагат е Гешев да напусне поста до три месеца.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР