Поредицата стратегически грешки на Ферари в хода на сезон 2022

...
Поредицата стратегически грешки на Ферари в хода на сезон 2022
Коментари Харесай

Васьор коментира стратегическите провали на Ферари

Поредицата стратегически неточности на Ферари в хода на сезон 2022 във Формула 1 лишиха отбора от няколко мощни резултати, а в последна сметка Шарл Леклер изостана бързо от Макс Верстапен в борбата за международната купа макар мощното си начало на сезона.

Неприятното за почитателите на отбора беше това, че поради неточности на тима, водачите на Скудерията оставах надалеч от борбите за победи, вместо да бъдат изпреварени от по-бързи техни противници.

Грешен избор на гуми във Англия и Унгария не разрешиха на Леклер да се бори за успеха, а странни решения по отношение на спиранията в бокса в Монако и на “Спа ” също имаха тежки последствия, изключително в Монте Карло, където двамата водачи на Ферари стартираха от първа редица и останаха без късмет за първото място.
 Новият контракт на Леклер ще е решителен за Васьор Новият контракт на Леклер ще е решителен за Васьор
Предишният началник на отбора Матиа Биното до последно защитаваше работата на стратегическия екип и неговия началник Инаки Руеда, само че е разумно да чакаме, че тъкмо Руеда ще е първият уволнен след идването на Васьор в Маранело.
 Ферари заплаща на Биното да не работи една година Ферари заплаща на Биното да не работи една година
“Стратегията е сериозно значим детайл от Формула 1 - изясни Васьор пред списание Racecar Engineering. - Но стратегическите решения са комплицирани поради избор на гуми, времето, през което се организират обособените сесии в хода на уикенда, развиването и потреблението на нови съставни елементи по колите. Колкото си по-близо до върховото показване на автомобила и отбора, толкоз по-драматичен е резултатът на всяка неточност, позволена в дейностите или в тактиката. Трябва да правиш верните неща в верния миг, да използваш събраната информация, с цел да прогресираш. ”
 Как Ферари загуби надпреварата в Монако Как Ферари загуби надпреварата в Монако
Васьор към този момент съобщи, че стратегическият екип на Ферари е “много добър ”, само че добави, че възнамерява ограничения, които да не разрешат “допускането на нови неточности, някои от които бяха необясними ”.
 Маса: Васьор би трябвало да работи бързо във Ферари Маса: Васьор би трябвало да работи бързо във Ферари
Според непотвърдена информация, тъкмо поради стратегическите издънки на Ферари Шарл Леклер е спрял да приказва с Биното през втората половина на сезона, а в Абу Даби връзките им към този момент са били ледени.
 Хакинен: Не имам вяра, че Леклер има принос за оставката на Биното Хакинен: Не имам вяра, че Леклер има принос за оставката на Биното
Една от аргументите за раздразнението на Леклер беше решението на отбора на “Силвърстоун ” да не го повика в бокса за нови гуми при кола на сигурността до момента в който той беше отпред на колоната. Леклер остана на пистата, от бокса повикаха Карлос Сайнц, който по-късно взе първата си победа във Формула 1.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР