Поредицата от срещи на върха на лидерите на западния свят

...
Поредицата от срещи на върха на лидерите на западния свят
Коментари Харесай

Г-7 не посмя да бойкотира Путин

Поредицата от срещи на върха на водачите на западния свят продължава тази седмица - от Бавария " Голямата седморка " се мести в Мадрид - за срещата на върха на НАТО. И за първи път в цялостен състав: те вземат със себе си даже премиера на Япония, който не е част от Атлантическия пакт

Кишида ще участва на срещата като посетител, само че като се има поради, че заканите и провокациите на Китай ще бъдат включени за първи път в доктриналните документи на НАТО в испанската столица, тихоокеанският посетител може да се почувства като пълновръстен сътрудник.

Основното внимание и на двете срещи беше отделено на Русия и Путин, по-точно на отговорите на „ опасността за Запада “, която се излъчва от тях.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг към този момент разгласи решение за увеличение на силите за бързо реагиране на алианса от 40 000 на 300 000 души, което включва създаване на сили в Източна Европа, по-специално в балтийските страни. Атлантиците се готвят да се бият с Русия - в Украйна или даже на лична територия? Не, те " просто демонстрират ", т.е. показват силата си.

Освен това те употребяват всяка комфортна опция за това - както беше в самото начало на срещата на Седморката в Елмау, Бавария, когато Борис Джонсън предложи да си смъкват якетата, с цел да " покажем, че сме по-готини от Путин ", а Трюдо шеговито предложи „ да се провежда шоу по езда с голи гърди “.

Хумор за събиране - изключително в случай че си спомняте, че фотосите на Путин на кон с гол торс придават отрицателен мачизъм и даже полов нюанс на Запад, а не в Русия. Комплекс за непълноценност от подвластни западни политически мениджъри пред свободен човек?

Като цяло цялата среща на върха в Елмау беше сведена до умишлена проява на " гръдни мускули ", като се стартира с замяна на реплики от Байдън и Шолц за това какъв брой са удовлетворени и двамата от единството на Запада, а Путин сякаш предполагал, че специфична интервенция в Украйна ще сее разкол в " Седморката " и НАТО.

А от това следва, че Путин, който дълги години приказва за ограничавания суверенитет на европейците, е таял такива наивни очаквания? Не, нищо такова - просто е невероятно да не се похвалят още един път със взаимност.

Просто какво да се прави по-нататък с него е безусловно неясно: да се усили контингентът на НАТО в Европа, да се дадат повече пари и оръжие на Киев? И да имаме вяра, че " Кремъл би трябвало да бъде надвит в Украйна ", както написа ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел?

Но Кремъл не дължи нищо на никого, с изключение на на личния си народ – и „ непоклатимата единодушие на Г-7 в символ на взаимност с украинския народ.

" Пари, оръжия и политическа поддръжка. Всички се активизираха за Зеленски и Украйна “, както написа същият Мишел, те не могат да принудят Путин и Русия и го откажат да реализира задачите си в украинска посока.

Западът може да продължи да се преструва, че е убеден в способността си да предотврати това, да приказва за неизбежното проваляне на Русия – колкото по-болезнено ще бъде по-късно, толкоз по-трудно ще бъде да признае личното си проваляне.

И този миг неизбежно ще пристигна – рано или късно. Нещо повече, в края на краищата ще би трябвало да разговаряте по някакъв метод с Путин, който към този момент неведнъж е обявяван за Хитлер. И да обяснят на личните си жители за какво внезапно стана допустимо още веднъж да поддържат връзка с „ боен нарушител “?

Англосаксонците се държат най-безразсъдно към Путин (не приказваме за поляците и балтите - те така и така не са под опасност да „ видят Путин “), ами Съединени американски щати, Англия и Канада залагат на „ провалянето на Русия”. Което не се вижда даже в оптиката на НАТО.

Междувременно наближава часът Х и то освен на украинските фронтове. По-малко от пет месеца остават до срещата на върха на Г-20, първата среща лице в лице на международните водачи от три години.

Те ще се съберат в средата на ноември в Бали - и има доста огромни шансове този път никакъв ковид да не попречи на всичките двадесет президенти, министър председатели и престолонаследници да дойдат в Индонезия.

Още при започване на пролетта Вашингтон и Лондон се пробваха да накарат индонезийския президент Видодо да откаже поканата на съветския президент, само че получиха изцяло рационален отговор: никой не може да бъде изключен от Г-20.

Индонезия обаче се съгласи да предложения Зеленски - на втория ден от срещата на върха се организира среща с главите на страните - посетители на форума. Дали по това време Зеленски ще бъде президент, както и какво ще остане от Украйна е огромен въпрос. Но Путин ще дойде – и какво да вършат англосаксонците в тази обстановка. Байдън, Джонсън, Трюдо и новият австралийски министър председател Албанезе?

Да не дойдат да показват по този метод своето отвращение? Тоест да дезертираш, само че да се опиташ да го представиш като победа? Няма да проработи – както не е било допустимо да се убедят даже личните си сътрудници в „ Седморката “ да поддържат настояването Путин да не бъде поканен.

Това стана ясно още напролет, когато на едно от събитията на Г-20, среща на финансовите министри, по време на речта на съветския министър Силуанов, от залата напуснаха единствено представители на Съединени американски щати, Англия, Канада и Франция.

Освен това последният явно го е направил по лична самодейност, тъй като президентът Макрон непрекъснато припомня за нуждата да се „ беседва с Русия “. И в този момент игрите към протеста на Русия на Г-20 завършиха изцяло - след срещата на върха на Г-7 всички западни страни взеха решение. Трябва да отидем до Бали.

Първо, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели, че е срещу концепцията за протест на срещата на върха на Г-20 поради обстоятелството, че Владимир Путин ще взе участие в нея:

„ Трябва да помислим деликатно дали Г-20 ще бъде парализирана. Затова не го поддържам. "

" Според мен Г-20 е прекомерно значимо, в това число за разрастващите се страни, с цел да позволим още веднъж на Путин да унищожи тази конструкция ", сподели Урсула.

Всичко е както нормално: Западът постанова наказания, само че назовава покачването на цените путинско, западните страни нямаше да вървят на Г-20, само че Путин още веднъж го унищожава. Вярно, беше открито решение - да отидем да " кажем на Путин в лицето всичко, което мислим за него и неговите дейности ":

„ Едно нещо е безусловно ясно: няма да има „ бизнес както нормално “ - т.е. нормалност “.

Каква нормалност има, когато Западът унищожава освен връзките с Русия, само че и личната си стопанска система със личните си ръце.

До средата на ноември следствията от покачването на цените на силата ще станат още по-осезаеми – и тогава, несъмнено, е време да заплашат Путин с нови наказания, да вземем за пример за незадоволително доставяне с газ (които те самите взеха решение последователно да премахнат).

Германката беше подкрепена и от канцлера Олаф Шолц, който сподели, че:

„ Г-20 би трябвало да продължи да играе своята роля. Всички са съгласни с това. И по тази причина има общоприето разбиране, както се изрази и фон дер Лайен, че ние не желаеме да торпилираме Г-20. "

Тоест, явно, измежду " Седемте " е взето групово решение да замине за Бали, макар че по какъв начин да се държат там към момента не е ясно, в това число за Шолц. На въпроса дали ще седне на една маса с Путин (има поради общото заседание на Г-20), канцлерът не даде явен отговор:

„ Ще вземем решение малко преди заминаването, тъй като до тогава обстановката в света може да се промени доста. “

Няма подозрение, че обстановката в света ще се промени доста през идващите месеци, само че към този момент е изцяло друга от това, което беше при започване на годината. Единственото, което несъмнено ще остане непроменено, са ползите на Русия, които пази Владимир Путин.

В Бали той ще ги пази не като „ обвиняем в съда на историята “, както биха желали англосаксонците, а като водач на мощ, която не може да бъде подценена и е безполезна да се пробват да победят.

И всеки, който желае да изрази „ това, което мисли “ пред неговото лице, би трябвало да е подготвен да чуе в отговор нещо, което Западът няма да хареса доста, само че ще бъде покрай сърцето на останалия свят.

Дори не е нужно да се пробвате да бъдете „ по-готини от Путин “ – отново няма да се получи.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР