Поредицата контузии в лагера на Франция могат да принудят Дидие

...
Поредицата контузии в лагера на Франция могат да принудят Дидие
Коментари Харесай

UEFA EURO 2020 Треньорът на Швейцария: Контузиите в тима на Франция изобщо не ни интересуват

Поредицата травми в лагера на Франция могат да принудят Дидие Дешан да смени схемата на тима, само че швейцарският селекционер Владимир Петкович въобще не се интересува от проблемите на международните първенци. Той счита, че " петлите " разполагат с задоволително положителни футболисти в разширения състав. Франция няма здрави бекове за осминафиналите след травмите на Люка Ернандес и Люка Дин в мача с Португалия, поради което Дешан може да преквалифицира халфа Адриан Рабио.

" Контузиите на Франция въобще не ни интересуват. Това са проблеми на Дидие Дешан, а той има доста богат избор в състава си. Ние си имаме нашите си проблеми и се приготвяме, с цел да изнесем добър мач ", сподели Петкович преди срещата. Швейцария отпадна на осминафиналите на последните си три огромни шампионата, в това число със загуба с 4:5 с дузпи против Полша на Евро 2016. Петкович е отпред на тима от 2014 насам и е виновен за две от тези загуби, като другата е на международното състезание през 2018.

" Ще опитаме да отстраняваме Франция, тъй като това е единственият метод да останем на шампионата. Заслужавахме да отстраняваме Полша през 2016, само че нямахме шанс при дузпите. Взехме си поука от този мач, както и от загубата против Швеция през 2018. Знаем, че не трябва да губим дух и че би трябвало да имаме вяра в силите ни. Срещу противник като Франция е нужно да хвърлиш всичко, само че от време на време и това не стига. Истината е, че ще би трябвало да се надскочим ", продължи той. Швейцария едвам се промъкна до осминафиналите като трети тим с четири точки, само че капитанът Гранит Джака има вяра в успеха над международните първенци.

" Може би не започнахме добре, само че пък се класирахме. Нужни са ни мощни 120 минути, пък ще забележим дали това ще бъде задоволително. Искаме да продължим напред и считам, че възможностите са 55 на 45 % в интерес на Франция. Не ни се отпада отново на осминафинал. Готови сме за сензация ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР