Поредица земетресения разлюляха Южна Италия през изминалата нощ, като най-силното

...
Поредица земетресения разлюляха Южна Италия през изминалата нощ, като най-силното
Коментари Харесай

Поредица от трусове в Италия, в Генуа евакуират хора след срутването на моста

Поредица трусове разклатиха Южна Италия през миналата нощ, като най-силното от тях е с магнитуд 5.3 по Рихтер. Няма жертви, нанесени са незначителни материални вреди.

Най-сериозно поредицата трусове е усетена в Молизе. Много от жителите на градчетата в южната област нощуваха навън. Няма съществени материални вреди. Молизе граничи с региона Абруцо, където преди две години земетересния лишиха живота на стотици.

Междувременно, в Генуа продължава разчистването на отломките от рухналия мост. Между 10 и 20 души към момента са в неопределеност.
Тереза Ронкало: Сувенири, актове за раждане, кръщелното на щерка ми. Годежен пръстен. Спомени, които не можеш да купиш. Можеш да си купиш облекла, само че мемоари - не. Те са за цялостен живот.
Тереза е една от 600-те поданици на квартала под срутения мост в Генуа, които бяха евакуирани след нещастието. Днес й беше позволено да влезе, с цел да си вземе персонални движимости.

Обитателите на засегнатите блокове са настанени в гимнастически салони, хотели или у частни лица, безплатно дали жилища. Властта счита, че останките от квартала би трябвало да бъдат съборени, само че се ангажира до края на годината жителите му да получат нови домове.
Тереза Ронкало: Казват, че мога да се върна... Но да пребивавам тук? Да пребивавам тук? Не! Не бих могла повече. Ще пребивавам в непрестанен боязън. Да вървим, преди да е паднало нещо.
При рязането на стоманена структура от моста искра провокира дребен пожар, който бързо беше сподавен.

В Генуа стартира прощаването с жертвите. Почти половината от фамилиите на починалите са отказали предлагането на страната да поеме разноските за погребенията на околните им. Опасенията са, че случаят ще се отрази пагубно на стопанската система на района.
Алесандро Дото, управител: Това усилва цените. Представете си, че до пристанището се стига за час, вместо за 10 минути. Това е скъпо. Много съм обезпокоен за компанията си, за служащите и за бъдещето на Генуа, несъмнено.
Утре в Италия е разгласен ден на народен печал.
 Евакуират над 300 души в региона на срутилия се мост в Генуа Евакуират над 300 души в региона на срутилия се мост в Генуа
Италиански избавителни екипи не престават да търсят хора под руините на срутилия се във вторник мост в Генуа. Загиналите до този миг са 38, до 20 д...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР