Поредица взривове разтърсиха източния украински град Харков малко след полунощ,

...
Поредица взривове разтърсиха източния украински град Харков малко след полунощ,
Коментари Харесай

Поредица нощни взривове разтърсиха Харков

Поредица гърмежи раздрусаха източния украински град Харков малко след среднощ, съобщи организация Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Нощното небе над града бе осветено от пламъци и в него се издигнаха стълбове пушек, последва и серия вторични детонации.

Засега няма данни за жертви.

Взривовете избухнаха на фона на концентриране от Русия през вчерашния ден на нападенията ѝ върху региони, които тя нелегално анексира, и на повишаване на 14 на броя на жертвите от ракетни удари преди този момент по жилищни здания в южния град Запорожие, отбелязва Асошиейтед прес.

Кметът на Харков Игор Терехов заяви в обществената мрежа Телеграм, че гърмежите в ранните утринни часове на днешния ден се дължат на ракетни удари, при които са били ударени едно от здравните заведения в града, постройка, която не е жилищна, и други места.

В същото време украинският президент Володимир Зеленски смекчи в телевизионно изявление тона в противоречивите си изказвания за " предпазен удар " против Русия, съобщи ДПА.

" Трябва да се употребяват превантивни ритници, а не набези ", сподели той пред английската телевизия Би Би Си, явно имайки поради наказания.

В четвъртък той разбуни духовете с апели за превантивни удари против Русия, изявление, смисъла на което след това украински публични представители смекчиха.

В изявлението за Би Би Си Зеленски засегна и въпроса за допустима приложимост на нуклеарно оръжие от Русия: " Те не са подготвени да го създадат, да го употребяват, само че стартират да приказват за това. Те самите не знаят дали ще го употребяват или не. Смятам, че е рисково даже да се приказва за това ".

" Ние не сме терористи, не водиме война на непозната територия ", сподели украинският президент.

" Дори и след осем години кървава покруса ", откогато стартира спорът в Крим, украинците не са подготвени да " убиват хора по този начин, както руснаците го вършат ".
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР