Поредица открити лекции за заболявания, породени от рискови фактори, свързани

...
Поредица открити лекции за заболявания, породени от рискови фактори, свързани
Коментари Харесай

Лекции за заболявания, свързани с начина на живот, започват в МУ – Пловдив

Поредица открити лекции за болести, подбудени от рискови фактори, свързани с метода на живот, започва Факултетът по публично здраве на МУ – Пловдив. Те ще концентрират вниманието освен на академичната общественост, само че и гражданския бранш върху проблеми, които касаят заболявания, разследване от нездравословни поведенчески привички, осведомят от университета. Началото ще бъде сложено на 28 март от 13.30 часа в Учебен корпус 1.

„ Вредата за здравето вследствие на държанието “ е тематиката на въвеждащата лекция на доктор Асен Меджидиев, който има редица изявления на тематика УНГ и бронхология в български и интернационалните издания. От юли 2022 година до юни 2023 година той бе длъжностен министър на опазването на здравето. От 2018 година е ръководител на Столичната лекарска гилдия към Български лекарски съюз. Д-р Меджидиев е част от екипа на УНГ отделението на болница „ Пирогов “.

„ Зависимостите като публичен проблем “ е озаглавила лекцията си Светлана Йорданова, която има сериозен опит като секретар на Националния съвет по наркотични субстанции и заместник-министър на опазването на здравето, шеф на фондация „ За един чист живот “. В презентацията си тя ще сложи акцент върху зависимостите от опиати и алкохол.

Лекцията на доцент доктор Станислава Харизанова – зам.-декан на Факултета по публично здраве и началник на катедрата по хигиена, е обвързвана със „ златните “ правила за здравословен метод на живот и смисъла им за профилактика на болесттите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР