Поредица от вандалски прояви в Русе. От началото на годината

...
Поредица от вандалски прояви в Русе. От началото на годината
Коментари Харесай

Серия от палежи на контейнери в Русе

Поредица от вандалски прояви в Русе. От началото на годината на територията на общината са унищожени 13 контейнера за боклуци, като единствено през тази седмица опожарените са 7. От локалната власт са открили двама от причинителите.

Русе

Според жителите, подали сигнала в редакцията на Българска национална телевизия – Русе, в кварталите „ Здравец “ и „ Родина “ контейнери са унищожени не поради изхвърлена пепел, а става дума за умишлени палежи. Тази заран служащи на общината са изнесли изгорелите пластмасови съдове на ул. „ Юндола “, само че тук още личат следите от пожара. Според Младен Енчев някой преднамерено ги е запалил.
Младен Енчев
„ Пошла работа. Срам, позор е. Явно разделното сметосъбиране не е стигнало още до нашата просвета. “
Светослав Стоянов беше краен в оценката си за вандалските дейности.
Светослав Стоянов
„ Бай Ганьо си е Бай Ганьо… неблагоразумие, непукизъм. “
Казва, че откогато е пристигнала зимата, към този момент няколко пъти е виждал и димящи железни контейнери, евентуално запалени от изхвърлена плам.
Светослав Стоянов
„ Да, хвърлят, не е нещо извънредно. “
Светослав Стоянов обаче счита, че в случай че има на повече места достъп до газ и парно, по-малко хора към този момент ще се отопляват на дърва и въглища, ще намалее и броят на запалените контейнери.
Светослав Стоянов
„ При нас пристигна ТЕЦ-ът, пристигна едно европейско писмо по какъв начин те ще ни закачат, така, така, така, умни приказки. Накрая нищо не стана. “
Глобата за разпален резервоар е от 300 до 1000 лв.. На мъжа, хвърлил пиратка в пластмасова кофа за боклук в село Червена вода, следва да му бъде избран размерът на глобата, сега се търси притежателят на автомобила, блъснал железен резервоар в Русе. От общината приканват жителите, в случай че станат очевидци на вандалски прояви, да подават сигнали при тях или в полицията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР