Поредица от тежки криминални престъпления само в рамките на няколко

...
Поредица от тежки криминални престъпления само в рамките на няколко
Коментари Харесай

Експерти: Ако имаше превенция, убийството в Сотиря нямаше да се случи

Поредица от тежки престъпни закононарушения единствено в границите на няколко дни се трансфораха в централна тематика в дневен ред. Обществото беше ужасено от убийството на 7-годишно момиченце в сливенското село Сотиря.

``Не съществува никаква система за предварителна защита на такива закононарушения.`` Това обявиха в студиото на „ Тази заран ” по bTV специалистите по сигурност Тихомир Стойчев и професор Николай Радулов.

Според тях ужасяващото закононарушение е можело да се предотврати, поради че задържаният за действието и направил признания Мартин Трифонов е имал престъпна история и досие.

``Ако беше отделена една минимална част от средствата, които бяха хвърлени за неговото търсене, с цел да бъде следен този човек, нямаше да се стигне до убийството``, безапелационен е Николай Радулов, съгласно който напоследък сме очевидци на доста показни акции с малко резултат.

Проверяват Спешния център в Сливен поради убитото момиченце

``Всички огромни престъпни случаи, които са приковавали вниманието на обществото през последните години са осъществени от хора, които са били осъждани и е трябвало да бъдат следени след излизането им от затвора``, съобщи Радулов.
``Всичко това се случва поради ``неправилно ръководство на МВР``, счита професорът.

``Криминализацията на обществото се задълбочава``, съобщи Тихомир Стойчев и означи, че на това се обръща малко внимание, а има нарастване на половите закононарушения.

``За финален път при министър Валентин Радев се появи скока с 10% на половата престъпност``, сподели Стойчев, който съобщи, че едвам в този момент в България е почнало да се приказва за някои разновидности за справяне с този жанр закононарушения като химическата кастрация, която от дълго време се употребява в доста страни.

Стойчев означи, че блокадата в Сотиря е била неефективна, поради че Мартин се е прибирал у дома.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР