Поредица от случайности са довели до това пътниците на частен

...
Поредица от случайности са довели до това пътниците на частен
Коментари Харесай

Директорът на летището за непроверения самолет: Случилото се е поредица от случайности

Поредица от случайности са довели до това пасажерите на частен аероплан да изоставен страната от " Летище София " без да бъдат тествани, сподели през днешния ден пред публицисти изпълнителният шеф на летището Владимир Рапонджиев. Както " Дневник " писа казусът е от 13 юли 2018 година.

Машината е изхвърчала от площадка край село " Драгановци ", а на борда му са били българско семейство и техен другар. Самолетът е кацнал в София, преди да отлети за Скиатос, Гърция.

Рапонджиев посочи, че рамп-агентът е направил неточност, а Би Ти Ви добави че служителят е завел за паспортна инспекция единствено водачът, само че не и петимата пасажери. Допусналият грешката е с дълготраен опит и сега е с лишен пропуск. " Щом има неточност – ще има наказване, а виновният ще си понесе наказването ", разясни Владимир Рапонджиев.

Той изясни, че още тече инспекция по случая и след нейното довеждане докрай ще бъдат оповестени окончателните решения. Директорът на летището не изключи да се стигне и до уволняване и изрази убеденост, че казусът ще остане изолиран и ще бъдат подхванати всички нужни ограничения за недопускане на други сходни.

За шест месеца това беше втори пробив в сигурността на " Летище София ", откакто на 20 март пасажерите на полет от Париж до София, изпълняван от самолетна компания " България еър ", бяха позволени на територията на страната без наложителните гранична и паспортна инспекция. За случая се разбра няколко дни по-късно. Вътрешният министър разпореди две инспекции след случая и с три месеца забавяне бяха осъдени 13 души.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР