Поредица от непредизвикани атаки на полицаи срещу репортери и оператори

...
Поредица от непредизвикани атаки на полицаи срещу репортери и оператори
Коментари Харесай

Журналисти от цял свят протестират срещу агресивното поведение на американската полиция

Поредица от непредизвикани офанзиви на служители на реда против кореспонденти и оператори провокираха сигнали за непрофесионално и даже рисково държание. Десетки публицисти от целия свят стачкуваха против държанието на американската полиция.
Няколко публицисти от разнообразни страни бяха ранени, до момента в който отразяваха размириците. Оператор на Би Би Си снима по какъв начин служител на реда се ускорява и без причина го удря с защитния щит. По кореспондент на Дойче веле стреляха с гумени патрони, макар че беше самичък на улицата, а не сред протестиращи.

Организация на публицистите в Съединените щати назова дейностите на служителите на реда " недопустим опит за заплашване на медиите. " Тя е събрала данни за най-малко 100 случая единствено за 3 дни, като 90 от тях са включвали физическо принуждение.

" Улучи ме нещо, изстреляно откъм служителите на реда. Протестиращи ми помогнаха. Заведоха ме до кола за спешна помощ, с която бях откарана в болница. Бях оперирана час по-късно. Лявото ми око е сляпо и няма да мога да работя. Казаха ми от 6 седмици до 6 месеца. Нямам здравна застраховка, а сметката за лекуване като това може да доближи 250 хиляди $ ", споделя Линда Торадо, новинарски фотограф.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР