Поредица от консултативни срещи в контекста на изработване на новата

...
Поредица от консултативни срещи в контекста на изработване на новата
Коментари Харесай

ДАЗД проведе срещи в три града за изработване на новата Национална стратегия за детето

Поредица от консултативни срещи в подтекста на разработване на новата Национална тактика за детето осъществя екипът на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД).

В градовете Враца и Пловдив се организираха полемики и работа по групи с представители на общинска администрация, центрове за работа с деца, обществени услуги и профилирана институция (Дом за деца, лишени от родителска грижа „ Асен Златаров “-Враца), учители от учебни заведения и детски градини, родители. Паралелно тематичните области на документа - „ Здраве (физическо, психическо и обществено благоденствие на децата) и здравословен метод на живот “, „ Качествено обучение “, „ Подкрепа на фамилията “, „ Отдих и свободно време на децата “, „ Сигурна и безвредна среда, предварителна защита на насилието и достъп до правораздаване “, бяха съветвани с членове на учебни и общински препоръки на децата и младежи.

В София своите хрумвания за ограничения, които да бъдат включени в новата Стратегия, споделиха потребителите на Центъра за интегрирана поддръжка към Фондация „ Здраве и обществено развиване “, както и ръководители и личен състав на столичните центрове за настаняване от фамилен вид за деца с и без увреждания.

Участниците в срещите дадоха оферти за поощряване на интензивността на децата, съгласно техните мощни страни и ползи, възстановяване на взаимоотношението сред институциите, детската градина и учебното заведение, обществените услуги, родителите и децата, извънкласни действия, с които да се развиват гениите на младежите, обезпечаване на подобаваща поддръжка от експерти за децата със характерни потребности.

Консултативният развой се реализира от ДАЗД в цялата страна с основни представители на всички страни, ангажирани с политиките за децата – държавни институции, интернационалните, синдикални и работодателски, неправителствени и наставнически организации, университетски среди, членове на Съвета на децата, специалисти, шефове на детски градини и учебни заведения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР