Поредица от институции бяха впрегнати да опровергават съобщение за отрова

...
Поредица от институции бяха впрегнати да опровергават съобщение за отрова
Коментари Харесай

Съобщение на депутат от БСП за отровна вода в София хвърли в паника институциите

Поредица от институции бяха впрегнати да опровергават известие за отрова в питейната вода в София. Столична община, Регионалната здравна ревизия, Софийска вода и даже Агенцията за нуклеарно контролиране излязоха с позиции, в които отхвърлиха да има проблем с водата в столицата. Столична община е алармирала и способените институции за определяне на източника на анонимното изказване.

Съобщението беше огласено от профилите в обществената мрежа на депутата на Българска социалистическа партия Таско Ерменков. В него се споделя следното:

" Приятел ми изпрати известие: Не пий вода от чешмата. Не я използвай даже за готвене. Отровна е. Вчера научихме, че в Искъра са изсипани огромно количество отровни химикали и сега водата в софия е ОТРОВНА. От 5 разнообразни, самостоятелни един от различен източника знаем инфото, само че не можем да го пуснем обществено, защото институциите мълчат (да не се изложат пред европейците).
Кажи на другари и близки, най-малко 1 седмица да не използват чешмяна вода.
Източникът на идното е сериозен жител. Имаме информация, че е осведомен и народен представител. "

Запознатият народен представител съм аз.

ПРИЗОВАВАМ ИНТИТУЦИИТЕ, КОИТО РАЗПОЛАГАТ С ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЛУЧАЯ ОЩЕ ДНЕС, ВЕДНАГА, Пожарна охрана СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА КОМУНИКАЦИЯ ИЛИ ДА ОПРОВЕРГАЯТ ТОВА КАТО ФАЛШИВА НОВИНА ИЛИ ДА ПРЕДУПРЕДЯТ ГРАЖДАНИТЕ НА СОФИЯ.

НЕДОПУСТИМО Е ПРИ ТАКИВА СЛУЧАИ ДЪРЖАВАТА (АКО Я ИМА) ДА МЪЛЧИ. "

https://www.facebook.com/taskoermenkov?hc_ref=ARQezgtrb5UUCgnirldZ2SVLRnBj0_YuuI7ZXBSWANDDCUWt50EjKlNF4T4YZ7ay0RU

В отговор от Столична община оповестиха, че всички индикатори за качество на питейната вода са в норма, като данните са от лабораторните проучвания на „ Софийска вода ” АД.

От общината показват, че всеки сигнал, който бъде получен, се предава за проучване в Лабораторно изследователския комплекс на „ Софийска вода “. Оттам наблюдават качеството на водата по целия? път от язовирите „ Искър “ и „ Бели Искър “ до доставянето на потребителите. Допълнителни проби от разнообразни точки от водопреносната мрежа ще бъдат изследвани по всички индикатори за в допълнение успокоение на жителите на София.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР