Поредица от експлозии са избухнали тази нощ в склад за

Поредица от експлозии са избухнали тази нощ в склад за ...

Експлозии в турска военна база в Северен Кипър.


Поредица от експлозии са избухнали тази нощ в склад за боеприпаси във военна база на турската армия в северната част на Кипър. Има ранени, но няма загинали хора, съобщават кипърско-турските медии.

Малко преди 2.00 ч. тази нощ пожар и последователни експлозии от военния арсенал на турската армия са разтърсили района близо до град Кирения на северния бряг на острова, като те са усетени и в Никозия.

Взривната вълна е достигнала 250 метра, съобщават кипърско-турските медии, цитирани от БНР.

Близкият хотел е с изпочупени прозорци и други леки щети, гостите от него са били изведени и са прекарали нощта на плажа.

От съображения за сигурност са били евакуирани и хората от близките села, но тази сутрин те са започнали да се прибират по домовете си.

През нощта на мястото на инцидента са пристигнали лидерът на кипърските турци Мустафа Акънджъ и премиерът Ерсин Татар. Създаден е кризисен център и са предприети всички необходими мерки за незабавното прехвърляне към местопроизшествието на военни сили, сили на полицията и на гражданска защита, съобщиха те.

Според досегашните информации няма жертви, има хора с леки наранявания.

Огънят е овладян около 7.00 часа.

В официално изявление тази сутрин Министерството на националната отбрана на Турция съобщи, че незабавно е била сформирана разследваща комисия, която да установи причината за експлозията.
 
По публикацията работи: Елка Василева

Източник: dnes.bg