Поредица от благотворителни събития в помощ на Специалното училище за

...
Поредица от благотворителни събития в помощ на Специалното училище за
Коментари Харесай

Набират пари за детска площадка в училището за деца с нарушено зрение във Варна

Поредица от благотворителни събития в помощ на Специалното учебно заведение за деца с нарушено зрение " Проф. доктор Иван Шишманов " във Варна провежда клубът за национални танци " Моряците ". Целта е да се съберат средства за създаване на приспособена детска площадка за игра навън със уреди за възпитаници над 12 години с нарушено зрение и голям брой увреждания, на която да могат да учат и да се забавляват, научи Moreto.net.

Първото събитие е планувано за 30-и ноември от 17:30 часа в залата на " Моряците " на ул. " Никола Симов " 3, ет. 2, където ще се организира конкурс за баница и вино. Благотворителният вход за дегустатори е 5 лева

Отново в същата зала, само че на 15-и декември от 16:00 часа ще се състои благотворителен коледен базар, на който ще се оферират както кулинарни и сладки изкушения, по този начин и ръчно направени предмети, измежду които и на деца от учебното заведение.

На 20-и декември от 20:00 часа в зала " Конгресна " в Двореца на културата и спорта е очакван благотворителен фолклорен бал на " Моряците ", а на 19-и януари 2020 година от 19:30 часа в зала 1 на Фестивалния и конгресен център - благотворителен концерт, на който ще излязат да танцуват над 500 души от клуба за национални танци.

Повече информация може да получите на тел.: 0899 16 50 26.

Припомняме, че в края на октомври предходната година в Специалното учебно заведение за деца с нарушено зрение " Проф. доктор Иван Шишманов " в кв. " Аспарухово ", беше открита първата детска площадка, само че за деца от 3 до 12 години. Тя е на стойност 27 115 лева и е с повърхност от 144 кв. м, включвайки пързалка, люлка - вид " махало ", клатушки, детско оборудване за баланс - " провесен мост ", музикална игра и детски тунел. Уредите са съобразени с възрастта, уврежданията и двигателните умения на учениците и бяха обезпечени от Фондация " Децата на България ". /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР