Пореден вандализъм. Това обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир

...
Пореден вандализъм. Това обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир
Коментари Харесай

Каракачанов: Няма за какво да се извинявам, интеграцията на ромите минава единствено през образование и труд

Пореден вандализъм. Това разгласи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов във връзка случая, при който курсанти от Националния боен университет бяха нападнати на пътя от престъпно проявено лице от ромски генезис.

По-рано през днешния ден от Министерството на защитата оповестиха, че курсанти от Националния боен университет са били нападнати нощес на пътя. Автомобилът им е засечен от различен автомобил и след насилственото прекъсване, нападателят излиза от автомобила си и нанася удари с секира по предното стъкло на колата на курсантите.

„ Петима курсанти се прибират, една кола ги гони, запречва им пътя, излиза един 34-годишен мъж с секира, чупи прозореца, троши капака на колата. Разбира се още веднъж полицията е работила бързо. Те се обаждат на 112, въпросното лице е арестувано. Родено е 1986 година, т.е. на 34 година с 43 закононарушения към този момент “. Така Каракачанов описа случая.

Министърът на защитата изключва обстоятелството, че рецидивистът да е бил наясно, че нападнатите са курсанти или военни.

„ Той най-вероятно ги е видял, че са такива като отишъл с брадвата до колата “, добави Каракачанов.

Според него, това е следващият случай, който демонстрира, че има проблем в обществото.

„ Това не се взема решение с митинги. Тези проблеми в обществото се вземат решение първо с почтено говорене. Това, което е, да се споделя и второ - с ограничения за интеграцията на това население, само че тези ограничения минават и през учебни заведения като това в Златарица и други учебни заведения “, съобщи вицепремиерът.

Днес за втора поредна година министърът на защитата беше поздравен от възпитаници във връзка празника „ Василица “ и началото на новата година. Децата, които гостуваха на министър Каракачанов, са от Средно учебно заведение „ Кирил и Методий “ в гр. Златарица.

По мотив думите си, че ромите са станали прекомерно нагли той разяснява:

„ Аз няма защо да се оправдавам, тъй като съм казвал постоянно, че сред тези хора има и такива като тези деца, които вървят на учебно заведение. Аз постоянно съм повтарял - през обучение и труд ромската общественост в България това е единственият метод да се интегрира в обществото пълноценно “, сподели още Каракачанов.

Относно митинга против него, който се чака през днешния ден точно поради изявлението му вицепремиерът съобщи:.

„ Всеки има право да стачкува. Според мен всички тези организации, които години наред усвояваха големи пари, е хубаво да дадат най-сетне един доклад какъв брой пари получиха, защо ги изразходиха и за какво по този начин се получава, че след тези стотици милиони, да не кажа милиарди, които се изляха и по европейски, международни и национални фондове, за какво няма резултат от това, те са главните виновни за това, тъй като те получаваха тези пари “, добави Красимир Каракачанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР