Пореден удар за „калинка” на ГЕРБ! Най-влиятелната електронна медия в

...
Пореден удар за „калинка” на ГЕРБ! Най-влиятелната електронна медия в
Коментари Харесай

АВТОРИТЕТНОТО “ПОЛИТИКО” ПОПИЛЯ МАРИЯ ГАБРИЕЛ! Поредната ГЕРБ-ава “калинка”, която без много усилия успя да изложи България!

Пореден удар за „ калинка” на ГЕРБ! Най-влиятелната електронна медия в света „ Политико” нанася тежък удар по българския еврокомисар Магия Габриел.

„ Когато Мария Габриел стана цифров цар на Европейски Съюз предишния юли, в сектора се надяваха на най-хубавото. Младата евродепутатка от не прекомерно окабелената България внезапно се озова поставена отпред на европейската цифрова тактика. От мандата й се чака ни повече, ни по-малко от завърщване на цифровия обединен пазар – проект за 415 милиарда евро, който би трябвало да направи Съюза световен тех хъб.
Какво се обърка?
Доста. 9 месеца след старта на Габриел браншът и еврочиновниците показват разочарованието си от нейното водачество...

„ Тя няма политическа тежест”, споделя чешката евродепутатка Дита Чаранзова. Академикът от Парижката бизнес школа Алберто Алемано: „ Габриел няма ясна, стратегическа визия”. Надеждата за пробив и задвижване на цифровия обединен пазар умира.

По всички основни тематики Габриел получава смесени оценки. За телекомите и 5 G да вземем за пример сякаш отстоява твърда позиция, а не е наясно с техническата част и я е оставила на личния състав си.

Шефовете на телекоми споделят, че при потребността от вложения за милиарди евро в тази посока, Габриел демонстрира дребен интерес. Сякаш има повече отношение към въпроси като подправените вести и цифровите умения, които имат по-малко въздействие върху поверената й промишленост, както пролича на Mobile World Congress в Барселона.

При опазване на анонимността, половин дузина телеком босове обявиха, че тя е човек на статуквото, не движещ нещата.

Мнозина настояват, че Габриел би постигнала повече, в случай че участваше допълнително диалози и договаряния персонално. Тя редичко се появява на полемики, на конференции изнася кратички изказвания.

Нейната естествена среда очевидно е Европарламентът, където вътрешното списание 2 пъти я назова народен представител на годината и където е по-видима...

„ Още не е оставила диря, нека употребява остатъка от мандата да натисне за прогрес”, счита датската евродепутатка Мариете Шааке...
Онова, на което Габриел посвещава повече време и внимание е дезинформацията или „ подправените новини”. След посещение на няколко конференции и кръгли маси с специалисти тя е длъжна да показа Европейска тактика за фейковете през април... Говори се, че Юнкер я е „ наградил” с ресора, с цел да води полемиките по тематиката при акцията за евроизборите през 2019 година Но за браншовиците при бавенето на единния цифров пазар, фейковете са нещо маловажно. Не е евентуално Европейска комисия да успее да направи законодателство по дезинформацията. Други цели крещят за внимание.

Критиците на Габриел я винят, че от говорене не й остава време за основаване на връзки с националните държавни управления ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР