Пореден тежък ден за област Смолян е днес, след като

...
Пореден тежък ден за област Смолян е днес, след като
Коментари Харесай

Заместник-министърът Валентин Йовев огледа свлачищата в Смолянско

Пореден тежък ден за област Смолян е през днешния ден, откакто се образува ново свлачище /по пътя Смолян- Пловдив/, разяснява пред публицисти в Смолян заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев.

Съвместно с регионалния шеф Недялко Славов и представители на АПИ, заместник-министърът направи оглед на свлачищата в региона на Смолян, които прекъснаха пътни артерии и доведоха до оповестяване на частични бедствени положения в общините Чепеларе и Девин, оповестява Българска телеграфна агенция.

Валентин Йовев се срещна и с дейностите по спешно подсилване и стабилизиране на свлачището при Тикале, което през февруари затвори сектор от пътя Смолян-Мадан. В спешна обстановка не виждам директна виновност в случаите на тези свлачищни процеси, само климатичните условия бяха по-тежки през тази година, счита Валентин Йовев.

Заместник-министърът удостовери уговорката на институциите и компанията реализатор, че до 15 септември ще бъде пуснато придвижването по пътя Смолян- Мадан.

На свлачищния сектор работят алпинисти, които слагат в горната част анкери, с цел да могат да бъдат закачени високоякостните мрежи, добави Валентин Йовев. Той съобщи, че след стартирането на придвижването по трасето в границите на обещания период, ще се пристъпи към трайно решение за подсилване на свлачищния сектор. Огледът на свлачищния регион от специалисти и представители на институциите бе осъществен, откакто през вчерашния ден следобяд е открито ново рухване на скални парчета и камъни в зоната.

Остават в действие частичните бедствени положения в общините Девин и Чепеларе поради проблемите с активизирани свлачища, осведомят от Областната администрация. В девинското село Осиково има наводнени 7-8 къщи, като в една от постройките се е наложило жителите да изоставен краткотрайно постройката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР