Пореден строителен абсурд. Този път в Силистра. Велоалея минава под

...
Пореден строителен абсурд. Този път в Силистра. Велоалея минава под
Коментари Харесай

Строителен абсурд: Велоалея минава под балконите на блокове в Силистра

Пореден строителен парадокс. Този път в Силистра. Велоалея минава под балконите на блоковете в най-големия квартал в града. Тя е построена по трансграничен план. Хората недоволстват освен от осъществяването, само че и от неналичието на задоволително информация за плана, заяви Българска национална телевизия.

Жителите на квартала недоумяват по какъв начин е допустимо новата велоалея да минава под прозорците им и да заема огромна част от тротоара.

" Колоездачите ще се ръкостискат със притежателите. Това ли е? ", сподели Петранка Петрова.

" Минава навръх 10 сантиметра от жилищната кооперация. На първия етаж, аз не знам хората по какъв начин ще се оправят там ", сподели Мирослав Върбанов.

Потърпевшите упорстват велоалеята да е част от пътното платно, а не от тротоара.

" Във всяка една естествена страна, като имаш всичко построено, дърпаш паралелно 1 метър линия на тротоара и си караш велоалеята. Така вършат хората на Запад. Като не могат, да излязат да видят ", сподели Тихомир Иванов.

" Ние не сме срещу колоезденето, всички би трябвало да се борим за екологично чист въздух на града. Навсякъде, даже и в Русе, не скапаха тротоарите, а си направиха велоалеите около тях ", сподели Петранка Петрова.

В своя отбрана от община Силистра обявиха, че по правенето на плана са работили най-хубавите експерти.

" Проектът е направен от експерти по пътно строителство, гледан е на експертен съвет, координиран е с всички институции, които имат отношение към пътно-транспортната конюнктура ", сподели заместник-кметът на Община Силистра Тихомир Борачев.

Всеки, може би, би трябвало да направи малко компромис със своите персонални условия в полза на цялостния план.

Жителите на квартала обаче настояват, че не са били осведомени авансово за построяването на велоалеята, а са разбрали за проектите на общината едвам, когато багерът разрушил градинката пред блока.

" По никакъв метод не бяхме известени какво ще става под носа ни, в самите основи на блока ", сподели Надя Иванова.

" Когато стартира да се строи обект на всички места се слагат осведомителни табели. Какво ще се строи, по кое време ще се строи, какъв е пусковият период, кой ще го извършва, кой е вложителят. Тук някъде да видяхте такава табела сложена ", сподели Петранка Петрова.

" Ще обърнем по-сериозно внимание на осведомителната акция при идващите лотове с прессъобщения на нашата страница и непосредствено известия по входовете ", сподели заместник-кметът на Община Силистра Тихомир Борачев.

Проектът планува построяването на над 7 километра велоалеи в Силистра. Инвестицията е за над 3 милиона евро.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР