Пореден случай, при който движението на водач с електрическа тротинетка,

...
Пореден случай, при който движението на водач с електрическа тротинетка,
Коментари Харесай

Дете с тротинетка подкара по булевард в София ВИДЕО

Пореден случай, при който придвижването на лидер с електрическа тротинетка, провокира терзания. На фрагменти, публикувани в обществената мрежа Фейсбук, се вижда дете, движещо се по многолюден бул. в столичния квартал " Люлин ".

Момчето е без каска, а по време на маневрите си се движи и в средата на пътното платно. За случката сигнализира лидер, който станал очевидец на гледката.

" Моля, който си познае сина, да го вразуми и да му изясни по какъв начин да се движи по улиците. Защото аз се отървах от безспир проблеми, като погледнах в огледалото, само че някой различен може и да не го види -  по метода, по който се появява и движи зад колите ", написа Евгени М.

Припомняме, че Столичният общински съвет (СОС) реши водачите на самостоятелно електрическо транспортно средство (електрическа тротинетка) да нямат право да развиват повече от 25 км/ч. в столицата.  Движението с електрическа тротинетка би трябвало да става по построената велосипедна инфраструктура, а при неналичието на такава - допустимо най-близо до дясната граница на платното за придвижване. Минималната възраст за лидера на електрическа тротинетка е 16 години - по велосипедни инфраструктури и пътища, по които позволената скорост е до 50 км/ч., и 14 години - единствено по велосипедни алеи. Водачите на този тип транспортни средства под 18 години наложително ще би трябвало да носят каска. За нарушителите са планувани санкции.

Само преди ден ви разказахме за друга рискова процедура на младежи с тротинетки - този път във Варна. Те си спретнаха " гонка ". Видео сподели по какъв начин младежите стопират на светофара, а по-късно потеглят в група, преминавайки рисково близо и изпреварвайки колите.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР