Пореден случай на тунелно зрение“ в София. За това сигнализира

...
Пореден случай на тунелно зрение“ в София. За това сигнализира
Коментари Харесай

Нов случай на тунелно зрение в София. Забравихме ли правилата? ВИДЕО

Пореден случай на „ тунелно зрение “ в София. За това алармира водач, снимал случката, която за благополучие се разминава без случай. На фрагментите се вижда жена, движеща се пешком по тротоар. Тя носи шапка на главата си и държи телефон в ръка. Наближавайки пешеходна пътека, дамата не стопира, нито се оглежда, а продължава да върви, вперила взор в мобилното устройство. За неин шанс транспортните средства стопират и изчакват да пресече.

„ The walking De@d! Една от честите неточности, които позволяват пешеходците, тунелно зрение в смарт телефон!, “ написа създателят на видеото, оповестено в мрежата.

„ Някой им е споделил, че имат преимущество и това им дава безсмъртност, “ разяснява мъж.



Да си напомним и какво гласи законът по тематиката:

Съгласно чл.32 на ЗДвП:
когато пешеходец реши да навлезе на платното за придвижване на МПС има право да алармира с ръка това си желание (с цел да предизвести останалите участници в движението) като е задължен да знае, че сигналът, който подава пешеходеца не му дава преимущество и е задължен да се съобразят с дистанцията до приближаващите се транспортни средства и с тяхната скорост на придвижване.

Забранено е на всички участници в придвижването (включително пешеходците) прекосяването и или пресичането през пътното платно при червен сигнал на пешеходния светофар, както и при забранителен сигнал на регулировчика.
Съгласно член 108 пешеходците са длъжни да се движат по тротоара или банкета на пътното платно (освен в случаите, когато няма подобен или невероятно да бъде използван).

При секване на платното за придвижване (съгласно чл.113 на ЗДП) пешеходците са длъжни да минават по пешеходните пътеки при съблюдаване на следните правила:

- преди да навлязат на платното за придвижване, да се съобразят с приближаващите се пътни транспортни средства;
- да не удължават излишно пътя и времето за секване, както и да не стопират без нужда на платното за движение;
- да съблюдават светлинните сигнали и сигналите на регулировчика;
- да не минават през ограждения от парапети или вериги.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР