Пореден случай на самолет, излетял от Летище София без гранична

...
Пореден случай на самолет, излетял от Летище София без гранична
Коментари Харесай

Пътниците от самолета, излетял без проверка, отиват на разпит

Пореден случай на аероплан, изхвърчал от Летище София без гранична инспекция приключи с разпит в полицията. Случаят е от петък – частен аероплан с 5 души излетява от Габрово и каца в София. Пилотът излиза от летището, с цел да свърши персонална работа в София и на връщане взима фамилията си и излетява към Гърция. Оказва се, обаче, че нито един от пасажерите не е минал инспекциите на летищните управляващи.

„ Когато кацнахме в Гърция, разбрах, че има проблем. Ние към момента не бяхме минали инспекцията в Гърция, когато ми се обадиха от „ Гранична полиция ” и ми оповестиха, че сме минали границата без инспекция на пасажерите. Аз самият минах инспекцията и по тази причина не чаках, че може да стане такова нещо ”, изясни пред Нова телевизия Мирослав Хинков, притежател и водач на самолета.

По думите на Хинков, той излетява от Габрово и каца в София, където излиза от територията на летището, тъй като имал работа в столицата. На връщане той минава през инспекциите на „ Гранична полиция ”, до момента в който фамилията му остава да го чака на територията на летището.

„ Аз не се усещам доста отговорен, също така, че не попитах останалите членове на фамилията ми дали са минали през инспекциите на летищните управляващи. Но в края на краищата ние бяхме тествани в Гърция по сигнал на нашите служби. Иначе самите гърци нямаха изключително желание да ни ревизират ”, споделя предприемачът от Габрово.

 „ На връщане минахме през летището на Горна Оряховица и там, с изключение на инспекцията, ни връчиха и призовки за явяване като очевидци по случая в София. И аз, и фамилията ми отидохме и дадохме показания. Към нас няма отправени никакви обвинявания. Аз изрично бях тестван по всички правила. Семейството ми не е било съпроводено, само че те по никакъв метод не са пречили да бъде осъществена такава инспекция ”, безапелационен е Мирослав Хинков, притежател и водач на самолета.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР