Пореден случай на грубо посегателство причини наранявания на машиниста на

...
Пореден случай на грубо посегателство причини наранявания на машиниста на
Коментари Харесай

Машинист е ранен след пореден случай на хвърлени камъни по влак в движение

Пореден случай на жестоко посягане аргументи пострадвания на машиниста на бързия трен № 8641 от София за Стара Загора.

При прекосяване на композицията преди входните стрелки на гара Пловдив малко преди 19:00 ч. на 14.10.2020 година влакът е замерян с камъни, при което е счупено челното стъкло на кабината на локомотива. Вследствие на вандалската демонстрация е потърпевш машиниста в локомотива.

Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и способените служби са се задействали за определяне на причинителите.

БДЖ за следващ път сигнализира, че сходни прояви могат да доведат до съществени последици, застрашаващи живота и здравето на личния състав и пасажерите от влака.

Дружеството осъжда остро всяко сходно застрашаващо човешки животи посягане и се надява против причинителите им да бъде упражнена цялата суровост на закона. От началото на годината досега са регистрирани общо 65 случая на хвърлени предмети по влакове, в резултат на които към този момент има трима потърпевши чиновници от локомотивния личен състав. В сектора сред гарите Тодор Каблешков и Пловдив записаните случаи към този момент са 4.

Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последици. При междинна скорост на влака 65 км/ч, даже и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек! Щетите, които БДЖ понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове. Неизмеримо по-важни от парите, обаче, са човешкият живот и здраве!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР