Пореден случай на българи, работещи при лоши условия в чужбина.

...
Пореден случай на българи, работещи при лоши условия в чужбина.
Коментари Харесай

Българи сигнализират за лоши условия на труд в Холандия

Пореден случай на българи, работещи при неприятни условия в чужбина. Този път сигналът е от Холандия.

Димитър Димитров търси работа в чужбина и попада на обявата на компания „ Otto work”. Предлагат му работа в Холандия, като складов служащ. Условията и заплащането му се костват положителни и отпътува.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Квартирата ни я демонстрираха в едни каталози, все едно в Некерман. Двустайни жилища в къщи, независим хигиеничен възел, перални, сушилни, вътре едни дивани – чак с плюшени мечета”, спомня си Димитър.

Изненадата стартира още с идването. Преместени са да работят в различен град.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Настаниха ни в някакво бунгало с още един българин. А в това бунгало беше някакъв пъкъл, такова нещо не бях виждал през живота си”, уточни Димитър.

Счупени прозорци, плесен и 5 перални за 800 души. За тези условия българинът заплащат месечен наем от 360 евро.

Снимка: btvnovinite.bg

bTV потърси компанията за коментар, те изпратиха писмен отговор, в който написа, че българите са преместени в ново бунгало и проблем с изискванията няма.

„ Това е, на което желая да подчертавам, не толкоз да подвигам звук, а да предпазим други наши сънародници, тъй като въпреки всичко e XXI век и не може да живееш при такива условия”,заяви Димитър.

Заплащането за в този момент е правилно, само че Димитър споделя, че неприятната конюнктура ще го принуди да се прибере у нас по-рано.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР