Пореден скандал затвърждава диагнозата “Бетонофрения на родното Черноморие. Далеч от

...
Пореден скандал затвърждава диагнозата “Бетонофрения на родното Черноморие. Далеч от
Коментари Харесай

Само във Фрог: Изниква незаконно строително сметище зад Шофьорския плаж на Алепу

Пореден скандал затвърждава диагнозата “Бетонофрения ” на родното Черноморие. Далеч от публичното внимание, само че пък близо до скандалната “подпорната стена ” край Алепу, която се оказа хотел, се появява нелегално бунище за строителни боклуци.
Сигнал и фотоси на жители демонстрират по какъв начин директно зад блатото Алепу е бил прокаран път, а в гористата околност зад Шофьорския плаж се изсипват бетон, жици и пясък. Нелегалното бунище обаче попада в предпазена от Натура 2000.

Планина от строителни боклуци - връх на институцинонална отпадналост и безхаберие

Това е следващата черна страница, която става част от сагата със злоупотребите по родното море. Припомняме, че през последните към 2 месеца цялата ни страна се тресе от кавги. Един от тях е точно със строителството по българското Черноморие - става дума за брегоукрепителното оборудване на Шофьорския плаж на Алепу, което се оказа цялостен хотелски комплекс. Нарекоха го структура с функционалност, тъй като в това време укрепва свлачището.

Скандалите към подпорната-стена хотел се развихриха мълниеносно. Започнаха инспекции, които ту откриха нередности, ту демонстрираха, че всичко е законосъобразно. Съоръжението даже има публикуван Акт №16 без да бъде приключено. Институциите се задвижиха, министър председателят разпореди инспекции, ВАП - също.

Изобщо целият държавен уред се задвижи в посока решение на проблема, който… който потъна поради следващия еко скандал - багерите в региона на Седемте рилски езера. Но сега и за тях никой не приказва, тъй като всички се готвят да идат в парк “Росенец” - на посетители на Ахмед Доган. Повод за това е самобитният десант на някогашния правосъден министър Христо Иванов, който единствено преди два дни направи несполучлив опит да посети българския бряг. Неуспешен, тъй като бе посрещнат от гардове по къси панталони и чантички, които се оказаха дългогодишна част от антуража на почетния ръководител на Движение за права и свободи Доган. Сиреч - гардове на НСО. Но службата отхвърли да удостовери дали това е по този начин.

Всичко се случва от ден до пладне. Така наподобява. Защото сега никой не приказва нито за парцели, нито за записи, нито за фотоси. Обществото и медиите са късопаметни.

Така се краде страна. Бавно, редовно, безшумно - тук отпадък, там бетон, 3 дни звук и нов скандал, който да отклони вниманието, до момента в който старите неща не престават да се случват надалеч от светлината на прожекторите и родното полезрение.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР