Пореден скандал тресе държавата. И отново заради далавера на управляващите,

...
Пореден скандал тресе държавата. И отново заради далавера на управляващите,
Коментари Харесай

Помогни на олигарх, за да ти помага и той

Пореден скандал тресе страната. И още веднъж поради спекулация на ръководещите, с която "законово " избавят едни от своите олигарси - братята Домусчиеви. В основата на заверата този път с изключение на ГЕРБ са и партиите на Волен Сидеров "Атака " и на Красимир Каракачанов - Вътрешна македонска революционна организация, а за осветляването на машинацията заслуга има съдружният им сътрудник НФСБ на Валери Симеонов. Накратко - иде тирада за дефинитивно признатото "на пожар " изменение на Закона за приватизация и следприватизационен надзор, съгласно което уговорките по приватизационни контракти към този момент ще важат за 5, а не за 10 години. Безсрамното е, че текстът има и ретроактивно деяние, което значи, че ще важи и за към този момент подписани контракти. Наскоро Домусчиеви изгубиха дело от страната, вследствие на което следващата година ще би трябвало да платят 58 млн. лева наказателна такса, тъй като не съблюдават условието в контракта за приватизация на БМФ за поддържането на избран тонаж на наличните кораби. С новите промени обаче отговорностите им ще бъдат опростени, а Валери Симеонов разгласи, че в случай че това стане, е подготвен да жертва присъединяване си в обединението. Любопитното е, че предлагането уговорките да важат за 5 години по-малко е направено от депутата от "Атака " Николай Александров, а това да важи и за към този момент подписани контракти - от Емил Димитров-Ревизоро, също "патриот " от квотата на Вътрешна македонска революционна организация.
"ГЕРБ продадоха страната за 58 млн. лв.. ", гневят се Симеонов и хората му. Засега обаче не им стиска да създадат съдбовната крачка, с която да се разделят с властта. Инак надали има естествен човек, който да не се възмути от прокараната от болшинството подигравка. Защото явно лобисткият текст "със задна дата " е запазена марка на корумпирания, платен негодник. Запазена марка на цялостното ръководство на ГЕРБ. Нито един от гласувалите го не може да изясни и какви публични ползи пази този закон, намалявайки на половина времевия ангажимент, стихотворец от притежателя. А противоположното - какви ползи на притежателя пази - е повече от явно. Но такава ни е политическата прослойка - марионетки, назначени от ояли се олигарси и велможи, с цел да пазят техния интерес.
Нещо повече. Вместо да се покрият и да потънат в земята от позор, в лагера на "патриотите " избухна следващият техен вътрешен спор с морализаторски пояснения. Довчерашният "народен трибун " Сидеров, който жигосваше олигарси и грабители, се нахвърли на Симеонов с упреците, че работел в интерес на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия и връщането им на власт. "Атака " била фундаментът на патриотичната коалиция, тъй като е влизала и преди в Народното събрание независимо, за разлика от Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ. Затова Сидеров пита риторично: "Да нападаш идейната база, да нападаш фундамента, на кого е преференциално това? На Движение за права и свободи преди всичко и на Българска социалистическа партия, които желаят да вземат тази ниша. Изгодно им е на тях. "
Не знам по какъв начин се усещат оредяващите последователи на "Атака ", само че безсилието и наглостта на водача им в действителност минава всевъзможни граници. На Волен ли тъкмо би трябвало да се изяснява, че Движение за права и свободи в никакъв случай не е напускало властта. И най-яркото доказателство за това се назовава Делян Пеевски, различен безспорен и незаобиколим фактор, който крепи днешната власт. Защото, в случай че помощта на ГЕРБ за Домусчиев лъсна с акта за някакви си 58 милиона, то обслужването на другия огромен олигарх в никакъв случай не е преставало. Имаше един сериал "Всички обичат Реймънд ". В нашия случай, ОПГ-то в Народното събрание е от сериала "Всички обичат Пеевски ", респективно Движение за права и свободи. Парламата и циркът са за пред мат`рЯла.
Досега патриотите потушаваха всеки собствен скандал, като вадеха своята светая светих - съдружното им съглашение. Днес към този момент занимават публиката с това дали ще се явяват дружно на последващи избори - нещо, което никого не вълнува. Видно е, че времето им изтича и по тази причина я карат през пръсти. Затова пък по конгреси и обществени мрежи хората пресмятат по какъв начин с тези 58 млн., които властта подари на Домусчиеви, можеше да се помогне на децата с увреждания. Или на злополучните стопани в Странджа, където клането на животните им продължава. По-ярка предизборна платформа от това - здраве му кажи.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР