Пореден скандал, свързан с Вазовото Аз съм българче възпламени мрежата.

...
Пореден скандал, свързан с Вазовото Аз съм българче възпламени мрежата.
Коментари Харесай

Аз съм българче с украински одежди!

Пореден скандал, обвързван с Вазовото " Аз съм българче " възпламени мрежата. Провокацията този път идва от издателство " Хермес ", което на корицата на книгата със стихотворения на поета, е " облякло " дете с цветовете на украинското знаме. Стотици, в случай че не и хиляди са възмутените хора във Facebook, чиято гневна реакция принуди издателите да влязат в пояснителен режим. Според " Хермес " има " спекулативна информация за книгата, а " внушенията са манипулативни и неистинен ". Корицата на книгата и художественото й оформление били правени през 2002 година, а книгата се продавала към този момент 22 години с това оформление. " Всеки опит за обвързването им с сегашни политически събития е неудобен ", настояват от издателството. Само че образец с корица на книгата от 2002 година демонстрира напълно друго нещо (виж снимките).
А ето и някои от реакциите в мрежата:

Дарина Григорова:
Гаврата с българското достолепие е с цветовете точно на славоукраинците, които трансфораха страната си в развалина. Тези, на които им пречи " Аз съм българче ", са подготвени да заличат всичко българско под славоукраинския нацизъм. Гаврата е следващата стъпка за нацификация=славоукраинизация на България. Безвкусните българофоби пропущат един подробност: нямат време, няма да има и колесник.

Недялко Недялков:
И тъй като сегрегацията на " Аз съм българче! " било подправена вест, нямало такова нещо... Вижте най-новото издание на Вазов, включващо стихотворението. От края на 2023 година, издателство " Хермес "... Туй българче що е облечено в цветовете на украинското знаме, бре, мискини продажни? Случайно? Щото е доста модерно? Свършиха се другите цветове? Стилистично решение на дизайнера? Това е цялостна перверзия, мен в случай че питате. Българоукраинче.
" Аз съм българче! " като рекламен бранд на Зеленски. Другия път ще извърнат сюжета - детето от корицата ще е облечено в българска носия и ще срича " Аз съм украинче ".
Най-безсрамно вклиняват геополитика в изконната българска класика, и то на образно равнище. Прави го изкупената, грантова интелигенция, с цел да си заслужи кинтите извън, да зададе тренд и да се подмаже на държавното управление.

Зоя Б. Деянова:
Нито една книга повече в моята библиотека от издателство " Хермес "!
Запомнете измекярите!
Моля, споделяйте! Нека научат по какъв начин оценяваме тази подигравка!

Валентин Бояджиев:
Е, НЯМА ТАКОВА ПАДЕНИЕ! " Аз съм българче " на Вазов до трибагреника, който пък се издига от българче (?) със синьо-жълт украински пуловер... Подтекстът е явен и за слепите!
Има още една догадка - книжката е предопределена за украинските деца у нас, които в този момент се борят с българския език. Много нескопосана работа - " Аз съм българче " да събере на една корица байряците на България и Украйна. Демек, евросолидарност в деяние, зад необятния тил на националния стихотворец! Нещастници!    
Ама какво се чудим - към този момент 2 години украинският байрак се вее над сякаш българската столична община. Е, по какъв начин да не се тревожим за ориста на Вазовото стихотворение? Бойкот на издателство " Хермес " - видя се, че там работят същите рискови еничари, като в " Свободна Европа "!
Киряк-Стефчовци от " Хермес ", проклети да сте!
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР