Пореден скандал се заформи на днешната общинска сесия в Благоевград,

...
Пореден скандал се заформи на днешната общинска сесия в Благоевград,
Коментари Харесай

Директорка, писала против прием на ромчета за първолаци, сега търси как да попълни бройката

Пореден скандал се заформи на днешната общинска сесия в Благоевград, след шефът на 9-то учебно заведение в града - госпожа Василка Величкова разгласи информацията, че учебното заведение още веднъж има проблем с приема за първи клас.
Проблемът е обвързван с това, че родителите вкарвали на бланките за банкет друга адресна регистрация, с цел да не учат децата им в посоченото учебно заведение.
Драмата с 9-то учебно заведение " Пейо Яворов " в Благоевград стартира тъкмо преди една година. Тогава директорката Величкова написа пост в Фейсбук, в който зави, че учебното заведение има 14 свободни места за първи клас, които могат да бъдат заети от деца, които не са от ромски генезис. Постът провокира вълна от отрицателни коментар, а директората беше подложена на поредност от инспекции от разнообразни институции. Някои от родителите в града пък застанаха на нейна страна и даже проведоха митинг за оставането й.
В началото на годината Великова беше излязла в дълъг отпуск и не се знаеше по кое време е формалното ѝ връщане. Училището нямаше нито една образувана паралелка за първи клас.
Днес тя още веднъж е на работа, като от трибуната на общинския съвет показа претенции за въвеждане на строга политика срещу подправянето, с цел да може в повереното ѝ учебно заведение да дойдат първолаци. Ивайло Златанов, ръководител на РУО-Благоевград, обаче съобщи, че казусът е вътрешен, и директорката и учителите би трябвало да трансформират мотивацията си
На сесията беше коментирана и друга културна тематика - тази за читалището и библиотеките в града. Васил Новоселски, ръководител на читалище " Никола Вапцаров - 1866 ", както и още към 40 чиновници се явиха на сесията, с цел да насочат запитване по отношение на възможен ремонт на читалището и спомагателни средства.
Официално изявление имаше и по тематиката с футболния тим " Пирин ". Ива Уорън, която е представител на " Емирейтс Уелт ", главния рекламодател на тима, показа бъдещите проекти за " Пирин ". Тя акцентира, че най-важната задача е финансовото стабилизиране на клуба и показа, че компанията на „ Емирейтс Уелт “ всекидневно работи по въпроса, като за задачата сега са направени един спонсорски контракт и едно подаяние.
„ Имаме желание, до края на идващия месец, отговорностите на клуба, изключително към състезатели и личен състав, да бъдат сведени до нула, и на 25 юли всички в фамилията на ОФК „ Пирин “ да получат постоянното си и контрактувано възнаграждение за месец юни. Бюджетът, който ще подсигурим, е отличен за българските стандарти. Възнамеряваме с слагането на задачите, той да бъде взаимен на това, което се чака “, сподели тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР