Пореден скандал е на път да разтресе държавата. Става въпрос

...
Пореден скандал е на път да разтресе държавата. Става въпрос
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ! Забъркаха европредседателството ни в скандал

Пореден скандал е на път да разтресе страната. Става въпрос за подправена вест, която от скоро обикаля онлайн пространството. Според нея България няма да поеме председателството на Европейския съюз. Само това известие се появява с линк към безизвестен уебсайт.



Когато потребителят кликне върху публикацията обаче не се появява никаква вест, а единствено страница, на която се вижда пейзаж.

Все още не е ясно кой е създателят на въпросната обява и какво се цели с нея.


Припомняме, че страната ни от 1 януари 2018 година, Република България за първи път ще поеме председателството на Съвета на Европейския съюз.

Председателството се реализира на ротационен принцип от всяка държава-членка за интервал от шест месеца. За да бъде обезпечена последователност и поредност в работата на Съвета, е основано „ председателско трио “, което изготвя 18-месечна работна стратегия. България ще си партнира в „ триото “ дружно с Естония и Австрия.

Основните отговорности на председателството са да:

- провежда и управлява работата на Съвета на ЕС;

- управлява съвещанията на всички равнища в Съвета и движи напред активността на Съвета по отношение на Европейското законодателство;

- предизвиква съдействието сред страните членки;

- обезпечава непрекъснатост на Дневния ред на Европейски Съюз и постигането на общите цели;

- има дейна роля във формулиране на цели по политиките;

- съставлява Съвета на Европейски Съюз в връзките му с другите органи и институции на Европейски Съюз, трети страни и общността.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР