Пореден шедьовър в тениса изнесоха Рафа Надал и Даниил Медведев.

...
Пореден шедьовър в тениса изнесоха Рафа Надал и Даниил Медведев.
Коментари Харесай

Надал с невероятен обрат в Лондон

Пореден шедьовър в тениса изнесоха Рафа Надал и Даниил Медведев. Този път борбата бе от група „ Андре Агаси “ на финалите на АТР в Лондон. Испанският левичар записа първи триумф в шампионата, като се наложи в извънреден мач с 6:7(3), 6:3, 7:6(4) след повече от два часа и половина игра в зала „ О2 “ в повтаряне на финала на Откритото състезание на Съединени американски щати. Втората загуба лиши руснака от шансове да продължи на полуфинал.

Първата точка за пробив пристигна в седмия гейм след двойна неточност на Рафа. Последва разиграване от над 30 удара, в което младоженецът от Манакор завоюва след удивителен минаващ удар, а по-късно взе и подаването си за 4:3.
Стигна се до тайбрек. Медведев поведе с 6:3 точки след неубедителна игра на лидера в ранглистата. Руснакът завоюва още първия сетбол след отличен сервис. Надал реагира като жилнат след връщането си от съблекалнята и проби в откриващия гейм на идната част. В деветия гейм той стигна до два сетбола, само че противникът ги „ изтри “ с мощни начални удари. При третата опция, пристигнала след двойна неточност, обаче испанецът съумя, след топка в навън на Медведев.

Третата част стартира с пробив на руснака, който пристигна, когато сечената топка на Рафа не откри очертанията на корта. В идващия гейм Надал имаше точка за рибрейк, само че не съумя и Медведев затвърди за 2:0. Веднага по-късно първенецът от София проби още веднъж. Испанецът прекъсна отрицателната серия при 1:4, откакто отрази още два брейкбола. В седмия гейм руснакът стигна до мачбол, само че съперникът му го отрази с прелестна къса топка. При 5:2 Медведев сервираше за триумфа, само че напрежението го скова и Рафа върна единият пробив. Руснакът повтори упражнението при 5:4 и още веднъж беше продънен от Надал. Рафа взе пети следващ гейм си и към този момент водеше с 6:5. Четвъртият в света прекъсна серията и вкара мача във втори тайбрек. В него промяната на полетата пристигна при 3:3 точки. При 6:4 Надал имаше към този момент два мачбола след форхенд в навън на Медведев и осъществя още първия. В другия мач от група „ Андре Агаси “ от 22 часа наше време ще играят Стефанос Циципас и първенецът от 2018 година Александер Зверев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР